SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsrail:'Türkiye'ye Gitmeyin'

A- A+ PAYLAŞ

İsrail, vatandaşlarından Türkiye’ye gitmemelerini istedi.

Başbakanlığın ilgili biriminden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan gemilere saldırısına tepki olarak yapılan protesto gösterilerine dikkat çekilerek, İsrail vatandaşlarına "Türkiye’ye gitmekten kaçınmaları" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, halen Türkiye’de bulunan İsrail vatandaşlarından ise "dikkat çekmemeleri" ve "kalabalık yerlere gitmemeleri" istendi.

15 BİN İSRAİLLİ TURİSTİN BORDUM REZERVASYONU İPTAL

İsrailli turistleri Türkiye’ye getiren Brontes Travel Seyahat Acentesi’nin Bodrum Müdürü Yüksel Aslan, 20 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye gelecek olan İsrailli turistlerin bütün rezervasyonlarının süresiz olarak ertelendiğini bildirdi. Türkiye’ye uçak seferlerinin de durdurulduğunu aktaran Aslan şunları söyledi:
“Bodrum’da, politik sorunlar nedeniyle zaten az sayıda İsrailli turist var. İsrailli acentelerle yapılan görüşmelerde, 20 Haziran’da başlayacak olan rezervasyonlar için, haftada 2 uçak Bodrum’a inecekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye tehlikeli ülke, yani seyahat etmeye uygun olmayan ülke olarak’ belirtildi. Türkiye’deki İsrailli turistleri geri çağıran İsrail hükümeti, yapılacak seferlerin de süresiz olarak durdulmasını istedi. Kriz öncesinde, tüm acentelerin Bodrum’a getireceği 15 bin İsrailli turistin rezervasyonları süresiz olarak ertelendi. İsrail Dışişleri yeni bir bilgilendirme yapana kadar Bodrum, Marmaris ve Antalya’ya İsrailli turist gelemeyecek.”

‘TURİZM AÇISINDAN ÜZÜCܒ

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de, gelişmelerin turizm açısından çok üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ayrıca saldırı Akdeniz’de turizmin önde gelen tüm ülkelerini etkileyecek. Uluslararası arenada İsrail’e hak ettiği tepki mutlaka verilmeli. Turizm bu tür olaylarda pamuk ipliğine bağlı, sektörün etkilenmemesi mümkün değil. Ancak yine de soğukkanlı olmalıyız. Bodrum’da tatil yapan çok az sayıdaki İsrailli turistin güven içerisinde tatillerini yapabilecekleri, istedikleri an yine aynı güvenlikte ülkelerine dönebileceklerinden kuşkumuz yok. Ege ve Akdeniz’in barış gölü olmasını istiyoruz. İsrail bu sorumsuz adımlarla, Akdeniz’de barışı da turizmi de tehlikeye atıyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız