SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Israrla İçine Kapanıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:03:00
A- A+ PAYLAŞ

 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazasıyla ilgili değerlendirmesinde, "Israrla kamu bürokrasisi askeri ve sivil olsun içine kapanıyor. Hem bu konuda bilgi ve belge vermiyor, hem de içinde hataysa hata, ihmalse ihmal, kasıtsa kasıt, bunlarla ilgili büyük bir koruyuculuk anlayışına giriyor. Bu anlayıştan derhal sıyrılmaları lazım" dedi.
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet, partinin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmanın yürütüldüğü Malatya Adliyesi’ne gelerek son durum hakkında bilgi aldı.
 
BBP Genel Başkanı Destici'yi; Malatya Adliyesi'nin önünde BBP’li Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile birlikte çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda BBP’li belediye başkanı ve BBP’li yönetici karşıladı. Çok sayıda partili, Destici gelmeden önce adliye girişine pankart ve afişler asarak çeşitli sloganlar attı.
 
Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan BBP Genel Başkanı Destici, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal hakkında hazırladığı raporu hatırlatarak başladığı konuşmasında, "Biliyorsunuz, Devlet Denetleme Kurulu yolunu Türkiye’nin gündemine getiren BBP oldu. Çünkü DDK, bugüne kadar asla bu tür hadiseleri araştırmamıştı. Biz ısrarla DDK istediğimizde, bizim tabiri caizse yüzümüze tuhaf tuhaf bakanlar, DDK raporundan sonra bunun ne denli talep ve istek olduğunu gördüler. Bizden sonra bizi referans göstererek rahmetli Turgut Özal’ın ailesi de Recep Yazıcoğlu’nun ailesi de Hrant Dink’in arkasından kalanlar ve bütün aydınlatılamayan şüpheli ölümleri yaşayanların geride kalanları, DDK raporunu istedi. DDK, rahmetli Turgut Özal’ın ölümünü şüpheli gördü ve mutlaka bunun hukuki yönünün araştırılmasını istedi. Biz de DDK raporunu istediğimizde, o dönem Sayın Cumhurbaşkanı ile 3 görüşme yapmıştık. Kendisi ikinci görüşmemizde, ‘Siz ısrarla bir suikastten mi şüpheleniyorsunuz?’ dediğinde, biz de şüphelerin olduğunu, bu şüphelerin aydınlanması gerektiğini, toplumun, milletin, ailelerin, bizlerin ve herkesin kalbinin mutmain olmasını istediğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.
 
Toplumda, "Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü" algısını oluşturan 5 tane ana şüphe olduğunu kaydeden Destici, "Bunlardan birincisi, helikopter düştükten sonra, 'Kurtuldu geliyor' şeklinde yayılan Kayseri mahreçli bir bilgi. Bu henüz aydınlatılamadı. İkincisi, yer bildirildi fakat ne hikmetse her yer arandı, orası aranmadı. Üçüncüsü, 3 yıl geçtiği halde 5 dakikada çıkarılıp verilmesi gereken radar kayıtları ve radar görüntüleri halen net olarak Malatya Özel Yetkili Mahkemesi’ne de, daha önce Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığına da gönderilmedi. Dördüncüsü, enkaz korunma altına alınmadı ve orada önemli ve olayı aydınlatabilecek birtakım cihazlardan ses yok. Oradaki hava hareketliği de bir türlü netleşmedi. Hava Kuvvetleri farklı bir bilgi, Genelkurmay farklı bir bilgi verdi. Israrla kamu bürokrasisi, askeri ve sivil olsun içine kapanıyor, hem bu konuda bilgi ve belge vermiyor hem de içinde hataysa hata, kusursa kusur, ihmalse ihmal, kasıtsa kasıt, bunlarla ilgili büyük bir koruyuculuk anlayışına giriyor. Bir kere bu koruyuculuk anlayışından derhal sıyrılmaları lazım. Kim hata, kusur işlemişse bunların yargıya teslim edilmesi gerekiyor. Şeffaflık olmadan tam demokrasiye geçtiğimiz söylenemez" ifadelerini kullandı.
 
"Bu hadise aydınlatılsın. Biz başından beri kaza da demedik suikast de demedik" ifadesini kullanan Destici, "Biz şehadet süreci dedik. Çünkü bunun kaza olduğunu söyleyenler, bunun kaza olduğunu ispatlayamadı. Rapor hazırladılar ve oradaki muhtemel kaza nedenlerinin hepsi çürütüldü. Ortada bir sürü şüphe var. Bir an önce bu şüphelerin aydınlatılması gerekiyor. Özel yetkili mahkeme ve savcılarla iş ancak bu noktaya geldi. Özel yetkili mahkeme ve savcıların da zorlandığı durumlar var" diye konuştu.
 
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili tartışmaları da değerlendiren BBP Genel Başkanı Destici, "Siz bu özel yetkili mahkemeleri kaldırıp da yerel mahkemelere gönderirseniz, oradan bir netice ve sonuç çıkmayacağını çok iyi biliyoruz. Çünkü dosya Kahramanmaraş’ta iken bazı bürokratların soruşturulması istendiğinde bakanlık veya kurumlar kendi içlerinde soruşturma yaptı ve hepsi, ‘Bizim kurumumuz ak kaşık veya bizim personelimiz ak kaşık. Bizim suçumuz yok’ diye raporlar tanzim etti. Biz ancak 3 yıl sonra Danıştay’da ilgili bürokratların yargılanma iznini, soruşturma iznini alabildik. Dolayısıyla özel yetkili mahkemelerin varlığı Türkiye açısından da önemli, özelde bizim davamız için de önemli. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını kim istiyor? PKK istiyor, KCK istiyor, BDP istiyor. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını kim istiyor? Darbeciler, cuntacılar istiyor, demokrasi düşmanları istiyor, bu ülkede faili meçhulleri yapanlar istiyor. 27 yıldır bu ülkeyi teröre mahkum edenler özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyor. Dolayısıyla hükümetin aklını başına alıp bir kere daha düşünmesi lazım" şeklinde konuştu.
 
Destici, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Biz sürecin sonuna kadar takipçisiyiz. Hiç kimse bunlar yılarlar, bunlar bıkarlar, bunlar usanırlar, bunlar vazgeçerler diye aklından geçirmesin. Bu dosya açıldı ve bu dosya aydınlanana kadar da kapanmayacak. Neyse gerçek ortaya çıkacak. Hiç kimse bizim bıkacağımızı, yorulacağımızı, usanacağımızı, korkacağımızı düşünmesin. Biz sonuna kadar bu davanın takipçiyiz."
 
Destici ve beraberindeki heyet, Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine çıkarak dosya hakkındaki son gelişmelerle ilgili görüştü.
 
GÖRÜŞMEDEN SONRA..

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazası soruşturmasına bakan özel yetkili cumhuriyet savcılarıyla yaptığı görüşmenin ardından, “Bize yakışan bir şuurda, bize yakışan bir duruşla bundan sonra da aynı kararlılıkla bu işin takipçisi olacağız” dedi. 
 
BBP lideri Destici, Malatya Adliyesi’nde BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasıyla ilgili görüşme sonrasında basın mensuplarına ve partililere açıklamada bulundu. Destici, “İşin başından beri her türlü provokasyona, her türlü fitneye karşı hukuk içinde kaldık. Çünkü hukuk içerisinde netice alacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz BBP’liler olarak, Alperenler olarak, adaleti her şeyin üzerinde tutan bir şehit liderin dava arkadaşlarıyız. Onun içinde bu süreçte hiç kimseye haksızlık yapmamak, hiç kimsenin hakkına hukukuna tecavüz etmek gibi bir düşüncemiz, hiç kimseye haksız yere itham etme gibi hedef gösterme gibi bir düşüncemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada olmayacaktır. Bize yakışan bir şuurda, bize yakışan bir duruşla bundan sonra da aynı kararlılıkla bu işin takipçisi olacağız” dedi.
Davaya bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ile görüştükleri ve görüşmeye Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kaza da hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş, Murat Çetin, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı’nın eşlerinin de katıldığını belirten Destici, “Süreç hakkında biz düşüncelerimizi anlattık, sayın savcılarımızdan da süreç hakkında bilgi aldık” dedi.
 
Destici, Malatya Adliyesi’ndeki dosya sayısından dolayı Adalet Bakanı’ndan 2 tane özel yetkili savcı talebinde bulunduklarını ve yeni atamalarda 2 savcının görevlendirildiği bilgisini aldıkların söyledi. Destici, “Kim ne derse desin. ‘Bu konuyla gündeme geliyorlar’ desin, ‘bunu istismar ediyorlar’ desin, ‘helikopterin içinden çıkamadı’ desin. Kim ne derse desin, bu olay aydınlanana kadar, bu mesele bugüne kadar nasıl bizim birinci gündem maddemiz olmuşsa, bundan sonrada birinci gündem maddesi olmaya devam edecektir. Onun için biz özel yetkili mahkemeler kaldırılsa bile veya yetkileri değiştirilirse ki, biz buna peşinen karşı olduğumuzu zaten söyledik, davanın dimdik arkasındayız” diye konuştu.
 
BBP Malatya İl Başkanlığına tehdit mektubu bırakılmasıyla ilgili olarak da Destici, “Tehdit Alperenleri yıldırmaz. Muhsin Yazıcıoğlu’nu kendisine lider olarak seçenler, onunla birlikte davaları için her bedeli göz önün alarak bu gömleği sırtına giymişler. Çünkü biz ölümü başlangıç olarak görenlerdeniz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız