SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O 'Müteahhit Kafa'lara Göre Her Yer 'Parsel'!.

0
Güncellendi - 2017-12-17 04:41:23
O 'Müteahhit Kafa'lara Göre Her Yer 'Parsel'!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye binasının arkasında çevre yoluna sınır olan 10 dönümlük alana Arkeoloji Müzesi'nin planlandığı öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2017 yatırım programında yer alan ve ödeneği de ayrılan söz konusu alanın halen vatandaş mülkiyetinde olduğu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait başka bir arsa ile takas edilerek, Arkeoloji Müzesi yapılmak üzere bakanlığa tahsis edileceği kaydedildi.

Yeri noktasında büyük tartışmalara yol açan ancak temel kazısından sonra yapımı iptal edilen Kavuk Camii’nin ardından miting ve fuar alanı olarak kullanılan Büyükşehir Belediye Binasının arkası bu kez de Arkeoloji Müzesi ile gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının arka kısmında yer alan ve kitap, yemek, yapı-dekorasyon gibi fuarların kurulduğu yaklaşık 10 dönümlük alana Malatya Arkeoloji Müzesi’nin planlandığı öğrenildi.

Müze binası yapımı  kararlaştırılan belediye arkasındaki 10 dönümlük alan için,  bilinçli ve geleceğe yönelik bir değerlendirme yapma gereği duyulmadığı, birkaç memurun istek ve çabası doğrultusunda ilgili makamlar arasında yazışmaların ve protokollerin yapıldığı, 18 Aralık'taki Büyükşehir Meclisi'nde, yaklaşık 10 dönümlük alanın müze yapılması koşulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmesi kararı alınarak resmi prosedürün tamamlanacağı belirtildi. 

Uzmanlar: Yer seçimi yanlış

Yeri nedeniyle çok tartışılan Kavuk Camii’nin iptal edilmesinin ardından miting ve fuar alanı olarak değerlendirilen, yanı başındaki alış veriş merkezi, kent merkezine yakınlığı nedeniyle insan ve trafik sirkülasyonu açısından kalabalık olan bir bölgeye müze yapımının yer açısından son derece yanlış bir seçim olacağını belirten şehircilik uzmanları “Belediye arkasındaki boş alan, kentin başta mitingler, konserler, fuarlar olmak üzere çok çeşitli ihtiyaçları için kullanılan- kullanılabilecek bir alan. Burası miting alanı olarak kullanılmaya başlandıktan sonra, kent merkezindeki meydanın mitingler için kullanılıp kent trafiğinin ve günlük yaşamının adeta kilitlenmesi sorunu sona ermişti.

Şehir merkezine yakınlığı, hemen yanı başında bir alış veriş merkezinin olması, ayrıca İnönü Caddesi üzerinde lise, dershane, kurs merkezi ve özel hastanelerin olması cadde üzerindeki yaya ve araç trafiğini fazlasıyla artıran unsurlar. Cazibe merkezlerinin artması, zaten cadde üzerinde sabah ve akşam saatlerinde oluşan uzun araç kuyruklarını daha da uzatacak ve kent merkezine giriş neredeyse imkansız hale gelecek. Malatya’ya arkeoloji müzesi yapılması önemli bir konu ama yerinin bir kez daha düşünülmesi gerekiyor” diyerek, mevcut yöneticilerin kentin geleceğine yönelik sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri gerektiğini, burada düşünülen cami, müze için başka alanlar bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTOĞRAF: AVM ile Büyükşehir Belediyesi'nin arasındaki bu 'miting alanı'nın, sol tarafına bu kez müze planları yapılıyor!..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • mehmed (6 yıl önce)
    Saçmalik.sanki her yerden eser fişkiriyorda müzeye ihtiyaç duydunuz.gülermisin ağlarmisin.yeşil alan yapin.her taraf beton oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (6 yıl önce)
    Müze yeri bir hayli araştırıldıktan sonra verilen bir karar.Kararı verenler ilgili Bakan,Genel Müdürlük,İlgili Müdürler,Büyükşehirimizin yetkilileridir.Öyle bir kaç memur değil.Karşı çıkan uzmanlar kim.işte o belirsiz.Oraya Türkiye nin en güzel müzelerinden birisi yapılacak.Yeterince araştıremadan her şeye karşı çıkma huyundan vazgeçelim.Keşke şehrimiz çok dah İYİ PLANLANSA,ÇÖZÜMLER HEPİMİZİ MEMNUN ETSE ELBETTE İYİ OLUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • NUSRET CAN (6 yıl önce)
    Malatya şehir içinin boş alana parklara geniş yollara yeşil alanlara Türkiyedeki her şehirden daha fazla ihtiyaç var lütfen çarpık yapılaşmadan kâr beklemeyin medet beklemeyin söz konusu olan bu alan şu haliyle daha estetik daha ferah daha güzel .o alana müze teklif eden memurları kınıyorum çevrecilik anlayışlarını geliştirsinler saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Müzeyi İptal edilen caminin oraya yapsınlar, fuar dekorasyon alanı ise bu tür etkinliklere ve miting alanı olarak kalsın, malatyada böyle boş alan kalmadı insanları daha fazla miting konser fuar dekorasyon gibi yerlere götüremezsiniz, burası çarşıdan diğer yerlerden insanların yürüyerek geldiği yerler, tam tersi olursa insanlar fuarlara dekorasyona, yöresel tatlar fuarına vs. gibi düzenlemelere gelmezler buda malatya açısından kötü olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (6 yıl önce)
    Şehirde meydan ve miting alanı bir burası kalmıştı burayı da tirtiklaya tirtiklaya bitiriyoruz ne oluyor bize her yer beton yığını şehirde nefes alınmıyor sayın cumhurbaşkanımızin dediği gibi şehirler ve tabiat elden gidiyor lütfen şehirleri çok katlı binalardan kurtarın Malatya tekli eğitime okul yapacak arsa olmadığından gecemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yılmaz (6 yıl önce)
    Gazetecilik yapın bırakın bu bir yerlere mesaj göndermeyi bu şehre yazık ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • bircan (6 yıl önce)
    Mevcut müze binasına gıran mı girmiş? Memleketin bu kadar ihtiyacı varken kim karar veriyor bu işe? Hangi fizibilite çalışması yapılmış karara temel teşkil eden?
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (6 yıl önce)
    O BÖLGEDE YOPRAK BIR SAHA VAR.ORADA HERGUN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULAN GENÇLERİNDE OLDUĞU ESKİ FUTBOLCULAR FUTBOL UYNUYOR.EĞER O SAHA ELDEN GIDERSE BU GENÇLER VE GECE O BÖLGEDE SPOR YAPAN AILELER BE OLACAK...YETKİLİLER LÜTFEN O TOPRAK FUTBOL SAHASINA DOKUNMAYIN...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Harika bir yer seçilmiş vatandaş boş boş avm geziyor e bi zahmet oraya kadar gelmişken müzeyide gezerler .yapılan iş kimsesiz kalmaz atıl kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    Benim anlamadığım malatya'da yer mi kalmadı ha bire belediye'nin yanına bu yapılar yapılıyor. Kardeşim bırakın bu kocaman alan miting meydanı olarak vatandaşa kalsın, sayın Çakıroğlu bu duruma acaba neden sesiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    cami ne kadar yanlış idiyse buraya herhangi bir şekilde inşaat yapılması yanlıştır.böylesi önemli bir kararı belediye meclisinin (başkanın)vermesi doğru olmaz.vatandaşa danışılsın merkezde,avm ve belediye girişine anket noktaları kurularak vatandaş karar vermeli ,belediye burayı ne yapacağını bilmiyor.yanlış karar veriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    BİTMİŞ MALATYA! Yolları altınla kaplasanız bile olmaz. Çok geç. Bırakın müzeyi oraya mı buraya mı yapalım tartışmalarını. Kentin merkezi bitmiş, tükenmiş, tıkanmış, işgal edilmiş. Yüksek maliyetlerle keşmekeşliği tedavi etmenin yolları aranıyor aslında. Zaten bitmiş olan bir kente daracık yollarına rağmen sürekli kat sayısı artırmaya gidilmesi ihanettir. Bu milletin kısıtlı olan parasını çar-çur etmeyin. Yeni kent merkezi yanı Yeni bir Malatya inşa edin. Yanı sıra kente uzan yeni yaşam ve iş alanları. Sosyal ihtiyaçları karşılayacak tesisleri ile. Vizyon yok mu İl ve yerel yönetimlerde? Gözünüzü açıp bir dünyaya bakın. Tarihi korurken bile nasıl geliştiklerini görün. Çok zeki olmaya gerek yok. En azından kopya çekin. Onu bile beceremiyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt (6 yıl önce)
    Yapılacak yatırımların Malatya'ya getirisini hesaplayıp ona göre yatırım yapılması lazım. Bizim bu tip yatırımlara ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Halkın İhtiyaçlarına yönelik yatırımlara öncelik verildiği takdirde 2019 seçimleri daha rahat geçer diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    orada katlı oto park da yok belediye binasına gelen vatandaşların çilesi ne zaman bitecek bari bir köşesinde katlı oto park yapın ileri yıllar için altı boş oraların şimdilik saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • REALDREAM (6 yıl önce)
    Camii yapımı iptal olduysa yerine müze yapılması niye sıkıntı olsun ki müzeden daha güzel ne olabilir ki bu alanlara. Camii yerine değilde belediyenin tam arkası sanat sokağa doğru birleştirilirse dahada orjinal olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (6 yıl önce)
    Hangi UZMANLAR fason haberciler ŞİMDİ de BİRtek gazetecinin fikri ile mi bu karar değişecek Siz kendinizi ne zannediyorsunuz bilmem ama şehrin geleceğine siz karar veremezsiniz onu biliyorum Bu şehirde güzel yapılan herşeye karşı bir site buna da karşı hiç şaşırmadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Belediye bosluk gordu mu dayanamaz..yesil alan yap eyyy belediye...rant lazim ihale lazim...
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaSevdalisi (6 yıl önce)
    gayet güzel yer
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersay (6 yıl önce)
    Guzelim yer miting icin bulunmaz yer.baska yere yapin muzeyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Ćok yanlış bir fikir.zaten yaptıkları ne doğru ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Bu işler böyle acemice yapılmamalı. Büyükşehirin hiç mi planlaması yok? Bu nasıl iş? Hayret verici. Eğer doğru ise çok acemice yönetiliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla