SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsiz de İş Beğenmiyormuş

0
Güncellendi - 2017-08-24 01:49:07
İşsiz de İş Beğenmiyormuş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ilin işgücü piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere muhtarlar ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

İl Müdürü Vahap Toman, İl Müdürlüğümüzde 2017 yılında 33017 kayıtlı iş arayan bulunduğu, aynı yıl içerisinde 13666 açık iş alındığını ve söz konusu açık işlerden 6669’unun karşılanarak belirtilen sayı kadar istihdam edildiğini vurguladı ve ayrıca 2017 yılında 2150 kişinin Toplum Yararına Programlar vasıtasıyla istihdam edildiğini, 404 engellinin işe yerleştirildiğini belirtti.

Aktif işgücü programları kapsamında toplam 948 İşbaşı Eğitim Programı düzenlendiğini bu programlardan toplam 3 bin 569 iş arayanın faydalandığını ve özel politika gerektiren dezavantajlı gruplara yönelik 61 kurs açıldığını ve söz konusu kurslarda çoğunluğu kadın olmak üzere 1043 iş arayanın mesleki eğitim aldığını belirten Toman, bunun dışında da 30 adet istihdam garantisiz mesleki eğitim kursu düzenlediğini ve bu kurslardan da 460 kişinin faydalandığını ifade etti.

Toman, 13 bin 666 açık iş alınmasına rağmen yıl içerisinde sadece 6 bin 669’unun karşılanabildiğini 6bin 997 açık işin ise kişilerin talep edilen işlerde çalışmak istememesi ve bu sebepten başvuru yapılmaması nedeniyle karşılanmadığını belirtip, son birkaç aydır işgücü piyasasını gezdiğinde işverenlerden ciddi anlamda işçi talebi almasına karşılık işçi bulmakta zorlandıklarını aktararak geçen hafta 60 kişilik bir talep için 3000 iş arayana SMS gönderildiğini, 3000 kişiden sadece 90 kişinin seçmelere katıldığını ve bu kişilerden sadece 14’ünün işi kabul ettiğini vurguladı.

İş Kur İl Müdürü Toman, buna rağmen bir çok mahallede iş arama kanallarını bilmeyen veya çeşitli sebeplerden dolayı İŞKUR’a gitme şansı olmayan vatandaşlar için muhtarlar ile kolektif bir çalışma yapmak amacıyla bir araya gelindiği söyleyip, muhtarlarımızın mahallelerinde iş isteyen vatandaşlarımızı tespit edip İŞKUR’a haber vermeleri halinde İŞKUR olarak o mahalleye gideceklerini kişilerin kayıtlarını alıp hali hazırda olan iş taleplerine yönlendireceklerini, bu vesile ile de kamu hizmetinin vatandaşın ayağına götürmekten büyük bir mutluluk duyacaklarını ayrıca 20-25 kişilik grup olması halinde, kurumda talebi olan işyerlerince servis çıkartılarak vatandaşları doğrudan mahallesinden alıp işyerine götürmeleri hususunda işverenlerin taahhütte bulunduklarını da açıkladı.

İl Müdürü, iş arayanların kuruma kayıt yaptırdıktan sonra aylarca kuruma uğramadıklarını İŞKUR’dan aranılmasını beklediklerini, oysa ki her bir iş arayanın kurumda İş ve Meslek Danışmanı olduğunu, ayda en az iki defa kuruma gelerek mevcut iş ilanları hakkında danışmanı ile görüşme yapmalarını tavsiye ederek, imkan dahilinde ise internet üzerinde günlük İŞKUR’un sayfasına girerek de iş ilanlarını takip etmelerini önerdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ece (6 yıl önce)
    Acaba neden beğenmiyorlar? Özel sektörde adamın iliğine kadar emiyorlar. Eşşek gibi çalışıp sadece pazar günü tatil(!) Yapıyorlar ha bu arada 10 günlük bayram izini falan hak getire... Peki alınan maaş ne? Suriyelilere milyar dolarlar harcayıp, günü dolmuş yaş bekleyen çalışanlara yeterli bütçe yok sizi emekli yapamayız derseniz ki verdikleri maaştan emekli olan insan yeniden çalışır... Milyonlarca kişi iş bulamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • üniversiteli (6 yıl önce)
    üniversiteleri amacı nedir bir meslek alanında yetiştirilme mi yoksa keyfi üniversite bitirdim deme mi üniversitede iş yapmayan bölümler derhal kapatılmalı ikili öğretimler derhal kapatılmalı fuzuli meslek yuksek okulları derhal kapatılmalı insanlara işi hazır olacak emeğinin boşa gitmeyecek bölümler az öğrenci alınarak kaliteli elemanlar yetiştirilmeli örnek tıp iş sorunu varmı... işini düzgün yapan varmı çevrenize bakın devlet sektörü yılın 52hafta *2=104 gün hafta sonu tatili dini bayram + milli bayram=17 gün tatil senelik izni =30 gün tatil yılda kaç gün çalışılıyor hesaplayın özel sektör insanların canını cıkarır devletin vermiş olduğu imkanları özel sektöre uygulatın sizin elinizden öpem sorunun muhatabı üniversite bitirmiş evcilleşmiş insanlara sorun çözümede o zaman ulaşılır ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    He millet iş beğenmiyor. Gidin işverenlere çalışan bulamıyorlar. Gelen herkez eline telefon almış oynuyor. Kimsenin çalıştığı falan yok. Aynen öyle üniversitede bitirsen ekmek parası için calisacam. Herkez müdürlü istiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (6 yıl önce)
    Valla kimse kimsenin altında ezilmek istemiyor artık. Devlet özelde çalışan insanlaron haklarını korumuyor. İşveren her zaman haklı. Sonuç da bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan (6 yıl önce)
    millet iş beğenmiyordan ziyade iş verenin özellikle özel sektörlerde çalışanların özlük haklarının düzenlenmesi devlet kadrosunda çalışan kadar güvencesinin olması sağlanmadıkça iş beğenmemezlik olur lakin bizim millette de sıkıntı var atalarımız boşuna demiyor sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Özel sektörde tamamen beğenmiyorsan çalışma mantığı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (6 yıl önce)
    Üniversite veya başka bir okulu bitirmedeki amaç,eğitimli olmakmı?Yoksa iş kapısını aralamakmı?O ikilemi açıklığa kavuşturmak lazım.Eğer hem eğitim almak hem iş bulmak diyorsak o zaman durum başka boyut kazanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bizzati iş bulmakla görevli personelin iş başvurusunda verdiğim CV bakıp beyefendi bu CV ile size iş bulamam demesine ne diyecek sayın müdür.Neden miş 2 dil bilmem ve Finans konusunda Yüksek Lisansım Olması biri bunu bana açıklasın hatamı ettik okumakla sayın müdür bana sms de gelmedi ayrıca
    0
    0
    Yanıtla
  • ayaz (6 yıl önce)
    Doğru diyorsunuz kendilerine yakınlarına da o işlerden versinler. Artı insanların emeklerine yazık üniversite mezunu biri beden işçisi olacaksa boşuna okumasın kimse üniversiteleri de kapatın gitsin!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    İşkur, CMC, BİM, A101 ve diğer firmaların iş bulma kurumundan başka bir görevi var mı? Asgari ücret 1.404 tl (Birde Devletin mecburi %3 Bireysel emeklilik kesintisi var) Bu firmalar İşkur'lu olduğun için yevmiye usulü çalıştırıp Ancak eline 800-900 tl maaş veriyorlar. Sonrada İşsizlik yok, İşsizler iş beğenmiyor diyor Vahap amcam. Maksadı belli... Açlık sınırı olmuş 1.500 lira, yoksulluk sınırı olmuş 4.500 lira, millet yurt dışına nasıl mülteci diye kapak atarımın derdinde, birde kalkıp insanların gözlerinin içine baka baka yaptıkları iş bir lütufmuş gibi kendilerini överler. Tabi Türkiye'nin dokusu Arap dokusuna dönüştü, bilmeyen yoktur sanırım. Sen Suriyelileri getir, hem maaşa bağla, hemde piyasada ucuz işçilikle çalıştır. Sonra da kendi vatandaşına da çözüm üretiyorum deyin. Hikaye....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebru (6 yıl önce)
    2 yıllık ünüversite mezunuyum işkura 2 yıl önce müracat ettim ama halen bir türlü çağrılmadım. aldığım duyumlara göre yine benim gibi bekleyen bir bayan arkadaşımızı işkur üzerinden direk meclise almışlar bunun açıklamasını yaparmı işkur acaba dayısımı var mecliste ...?????
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    Müdür doğru söylüyor, herkes gitmiş fotokopi ile üniversite bitirmiş, gelmiş masa başı iş istiyor, yemişim masa başını, kimse sanayideki işçi ve ustalara, mağaza ve dükkanlardaki personele, yollardaki şoföre, market ve fabrikalardaki elemanlara, ev ve bahçelerdeki gündelikçilere ve de ırgatlara bakıp ders almaz. Hepsi der ki bilgisayar başında oturarak 7-8 saatlik bir iş...VeSSelam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (6 yıl önce)
    Kimse kusura bakmasın iş beğenilmiyormuş ? doğru haklısınız vatandışımız 4-5 sene emek versin üniversite bitirsin ondan sonra gitsin reyon görevliliği yapsın, depo görevliliği yapsın, kasiyerlik yapsın, mağaza danışmanlığı yapsın bellboyluk yapsın.. haklısınız iş beğenmiyoruz üniversite mezunları olarak.. hangi birisine yanalım döktüğümüz göz nuruna mı yoksa asgari ücrete tabii olduğumuza mı hangisine kusura bakmasın kimse emeği olan emeğini versinler hakkını versinler.. Söz açıldı mı ağızlardan Allah kelimesi düşmez iş paraya geldi mi asgari ücrete çalış fazla mesai çalış ücretini alama yazık günah yazık.. Belki bu yazdığım bile yayımlanmayacak.. YAZIK!
    0
    0
    Yanıtla