SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşsiz Mühendis Sosyal Yara..'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Malatya İl temsilciliğinin geleneksel hale getirdiği, meslektaşlar arası işbirliğini ve iletişimi güçlendirme ile dayanışmalarını sağlama amacıyla bir gece düzenlendi.

Malatya Ramada Otelde yapılan ve TMMOB Diyarbakır Şube başkanı Mesut Çelik ile birlikte bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, TMMOB’ye bağlı Oda temsilcileri, resmi kurum-kuruluşlar ile serbest çalışan çok sayıda makine mühendisinin katıldığı dayanışma gecesinin açılışı konuşmasını yapan İl temsilcisi Erdal Yavaş; “Odamızın geleneksel olarak düzenlediği meslektaşlar arası dayanışmayı güçlendirme, iletişim ve işbirliğini geliştirme gecesinde odamızın 56. kuruluş yıldönümünü de kutlayacağız. Ayrıca mesleğimizle ile ilgili kentimizin sorunlarınıda tartışarak çözüm formülleri üzerinde çalışacağız” diye konuştu.

Diyarbakır Şube başkanı Çelik ise yaptığı konuşma da özetle ”İşsiz meslektaşlarımız iş bulamazken, yanlış politikalarla her yıl 4-5 bin dolaylarında gencimiz meslektaşımız işsiz olarak üniversitelerden mezun oluyor. Bu sorun sosyal bir yara olma yolunda ilerliyor. Yetkililerin buna acil bir çözüm bulmasını ve uygulamaya koymasını istiyoruz” diye konuştu.

Dayanışma gecesi yapılan konuşma ve tartışmalardan sona müzik ziyafeti ile devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız