SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsiz Sayısı 11 Bin 276

A- A+ PAYLAŞ

İş-Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş, Malatya'da kayıtlarına göre 11 bin 276 işsiz bulunduğunu belirterek, yeni açılacak olan kurslarla 544 kursiyere mesleki eğitim verip, istihdam meydana getireceklerini bildirdi.

Karataş, yaptığı açıklamada, kayıtlı işsiz sayısının 11 bin 276 kişi olduğunu belirterek, “Bunların 10 bin 216'sı normal, 817'si özürlü, 233'ü eski hükümlü. İstihdam edilen işsiz sayısı 871 kişi. Bunların 46'sı özürlü ve 7'si de eski hükümlü. İşsizlik maaşı alan bin 16 kişi. İş kaybı tazminatı 3 kişi aldı. 50 kişiden fazla çalıştıran işyeri sayısı kamu 21, özel sektör 119 işletmedir. Toplam 140 işyeri. 10 kişiden fazla çalıştıran işyeri sayısı kamu 48, özel sektör 979 işyeri, toplam bin 27 işyeri. Toplam 10'dan fazla işçi çalıştıran işyeri sayısı bin 167 işyeridir" dedi.

Karataş, eğitim faaliyetleri kapsamında Özelleştirme Sosyal Destek Projesi olarak (ÖSDP) 7 proje, işsizlik sigortası olarak 9 proje, istihdam garantili 4 proje, özürlü projesi 2 olmak üzere toplam 22 projenin bitirildiğini aktardı.

Karataş, "Bir özürlü, 2 eski hükümlü, 3 hükümlü, 1 Toplum Yararına Çalışma Programı ve 4 ÖSDP olmak üzere toplam 11 projenin tüm hazırlıkları tamamlanmış ve önümüzdeki günlerde başlatılacaktır. Bu sayede 544 kursiyere mesleki eğitim verilerek istihdam edilmeleri sağlanacaktır. 2008 yılının 6 aylık döneminde toplam 22 proje bitirildi ve 11 proje de önümüzdeki günlerde başlatılacaktır. Bu kapsamda 544 kişi eğitilmiş ve çoğunun istihdamı sağlanacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız