SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsiz Sayısı 25 Bini Geçti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İl İstihdam Kurulu toplanarak, ilin işsizlik durumunu ele aldı. Malatya İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının toplam 25 bin 125'e ulaştığı, bunların 3 bin 341'inin dört ya da iki yıllık yüksek okul mesunları olduğu, ayrıca işsizler arasında 1185 engelli, 270 de eski hükümlü olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, belediye başkan vekili Ertan Mumcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İŞ-KUR Müdürü Yaşar Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve diğer ilgili kurum müdür ve yetkilileri katıldı.

Vali Ulvi Saran, toplantıyı açılış konuşmasında, "İl İstihdam Kurulu toplantılarında ilimizde kurumlar arası koordinasyonu ve işbirliğini gerektiren konular konuşulup tartışılıyor. İstihdamı geliştirmek amacıyla yapılacaklar ele alınıyor. Yılda 4 defa toplanılıyor. Bu yılın ilk toplantısını yapıyoruz. Bu zamana kadar yapılanlar ve yapılacak ele alınacak. İlimizde istihdamı artırıcı yönde çalışmalar yapılacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bazı ortaya çıkan gelişmeleri sunacağız. Mesleki ve teknik okullarımızda yapılan faaliyetleri ele alacağız. Bu alanlarda öğrenci istihdamı ayrıca çeşitli alanlarda öğrencilerimizin meslek edinmeyle ilgili kısa bilgiler arz edeceğim" ifadelerini kullandı. Mehmet Bulut, okulların mesleki alanları ve kapasitelerinin yersiz kaldığını bununla ilgili gereken çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Bulut, geçen yıllardaki öğrenci sayıları ile ilgili bilgiler ile açılacak okullar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgileri slayt ile birlikte anlattı.

İŞ-KUR İl Müdürü Yaşar Karataş ise, Malatya'daki iş durumu ve işsizlik hakkında sayısal verilerin sunulduğu slayt eşliğinde, istihdam kapasitenin dağılımını açıkladı. Karataş, Malatya İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının toplam 25 bin 125'e ulaştığını, bunların 3 bin 341'inin dört ya da iki yıllık yüksek okul mesunları olduğunu, ayrıca işsizler arasında 1185 engelli, 270 de eski hükümlü olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız