SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsiz Sayısı Yüzde 70 Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki kayıtlı toplam işsiz sayısının, iki yılda yaklaşık yüzde 70 dolayında artarak, 17 bin 561'e yükseldiği bildirildi.

İl İstihdam Kurulu, Vali Yardımcısı Engin Durmaz başkanlığında İŞKUR toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren İŞKUR Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş (üstteki fotoğrafta), "İl Müdürlüğümüze Ocak ayında bin 721 kişi, Şubat ayında bin 949 kişi, Mart ayında bin 411 kişi iş başvurusu yapmıştır. 3 aylık sürede toplam kayıt yaptıranların sayısı 5 bin 81'dir. Malatya'da 2007 yılı sonu itibariyle 10 bin 200 kişi, 2008 yılı sonu itibariyle de 15 bin 169 kayıtsız işsiz sayısı varken, bu sayı mart 2009 itibariyle 17 bin 561'e çıkmıştır. 2009 yılının ilk 3 ayında İl Müdürlüğümüz aracılığı ile 71 kişi kamu kurumlarına, 584 kişi ise özel sektörde istihdam edilmiştir" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, "Ocak-Şubat ayları arasında kayıtlı SSK'lı sayısında 4 bin 736 kişilik, BAĞ-KUR'lu sayısında ise 5 bin 739 kişilik azalma olmuştur" şeklinde bilgi verdi.

Karataş, İşsizlik Sigortası için 2009 yılının ilk 3 ayında başvuranların sayısının bin olduğunu belirterek, şuanda bin 454 kişiye işsizlik sigortasından maaş ödemesi yapıldığını kaydetti.

Malatya'da Kısa Çalışma Ödeneği için başvuran firma sayısının 22 olduğunu ve bunlardan 5 firmanın başvurusunun kabul edilerek 182 kişiye Kısa Çalışma Ödeneği bağlandığını aktaran Karataş, 3 firmanın başvurusunu geri çektiğini, 14 firma ile ilgili incelemenin ise halen sürdüğünü açıkladı.

Mesleki kurslar hakkında da bilgi veren Karataş, "4 ay içinde açtığımız 61 mesleki eğitim projesi ile toplam bin 197 işsiz gencimizin mesleki eğitimi gerçekleştirilmiştir. Kurslarımızdan 8 tanesi bitti. 53 tanesi ise devam ediyor. 660 kişilik istihdam garantili kurslarımız bittiğinde en az 475 kursiyerimiz işe yerleştirilecektir. 61 kursumuzun toplam bütçesi 2 milyon 266 bin TL'dir. 2009 yılı mesleki eğitimler için İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 2 milyon 685 bin TL ödeneğin 2 milyon 266 bin TL'si 4 aylık
kriz sürecinde kullanılmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız