SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşsiz Var, Kursiyer Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de 5 yılda 1 milyon kişiye istihdam sağlama projesine gerekli kursiyerin bulunamadığı belirtildi. 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından önerilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İş-Kur, Etu Üniversitesi ve Tepa ile birlikte yürütülen proje başlatıldı. 81 il'de 19 il pilot il seçildi. Biri de Malatya. Hedef 5 yılda 1 milyon kişiye iş sağlamak ve iş gücüne katmakdır. Hedef, yılda 200 bin kişiye meslek öğretmektir. Bu proje çalışması başlatıldı. Ancak yeterli kursiyer talebi ilekarşılaşmadık. Bir yandan işsizimiz var, mesleği olmayanlar var. Böyle bir fırsat sunulmuş. Ama buna maalesef Türkiye genelinde yeterli talep olmadı. Bu anlamda yılmadan usanmadan umudumuzu yitirmeden kurslar açıp, meslek edindirme ve istihdam çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı. 
İşsizlik rakamının yüzde 11,2'lerde olduğunu hatırlatan Erkoç, "Türkiye geneli işsizlik oranı, Malatya rakamı ile aynı. Gerileme görülmeye başladı. Ancak henüz çift haneli rakamlardayız. İstihdamı ve ara eleman açığını kapatmak için proje başlatıldı. Önce il'in ihtiyaç analizi yapıldı. İşveren talepleri doğrultusunda değerlendirdik" diyerek, şunları söyledi: "Bu proje çerçevesinde önce 3 ay teorik eğitimden geçiriliyor. Devletten günlük 15 TL alıyorlar. Sosyal güvenlik primlerini devlet karşılıyor. 3 ayda pratik eğitim alıyorlar. 1,5 yıl ile 4,5 yıl arasında sosyal sigorta primi işveren payı yine devlet tarafından karşılanacaktır." 
Erkoç, "MTSO olarak Malatya'da gaz altı kaynak ile tekstille ilgili kurslar düzenledik. İhtiyaca binaen yeni kurslar açacağız. Hedefimiz, genç ve mesleği olmayan kardeşlerimize bu fırsatı sağlayıp, istihdam meydana getirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız