SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsizliğe İl Bazında Çözüm Aranacak

A- A+ PAYLAŞ

İl İstihdam Kurulları, il düzeyinde istihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetlerle uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, ildeki istihdam etkinliklerinin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalarda bulunacak.

Çalışma Bakanlığı’nın Türkiye İş Kurumu İl İstihdam Kurulları’nın çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle, il düzeyinde istihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetlerle uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi ve ildeki istihdam etkinliklerinin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar düzenlendi.

İl İstihdam Kurulları, illerde Valinin başkanlığında, Belediye Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü bulunan yerlerde Bölge Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürüyle ilgili kamu kurumlarının il müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle ilde en çok üyeye sahip işçi ve işveren konfederasyonlarının birer temsilcisinden oluşacak.

KURULLARIN GÖREVLERİ
İl İstihdam Kurulları, il düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici önlemleri belirleyecek. İl istihdam politikasının oluşturulmasına yardımcı olacak. Genel Kurul seviyesinde ele alınmasını uygun gördüğü konuları Genel Müdürlüğe bildirecek.

Aktif işgücü programları çerçevesinde; yerel iş piyasasının yıllık işgücü eğitim ve uyum programları ihtiyacını belirleyerek, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda il müdürlüğü tarafından hazırlanan yıllık işgücü eğitim ve uyum planlarını geçmiş yıl faaliyetleriyle birlikte değerlendirecek. Gençlere, kadınlara, özürlülere, terör mağdurlarına, eski hükümlülere ve uzun süreli işsizlere yönelik mesleki eğitim ve uyum programları uygulanması için il müdürlüğüne önerilerde bulunacak.

İl müdürlüğü tarafından hazırlanan yıllık işgücü eğitim planlarını inceleyerek, varsa gerekli değişiklikleri yapacak. İl müdürlüğünce uygulanan işletmelerde eğitim hizmetleri, mesleğe yöneltme faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası kaynaklarla gerçekleştirilen aktif işgücü programlarının geniş kitlelere duyurulması ve bu programların verimli olarak yürütülebilmesi için gerektiğinde il müdürlüğüne önerilerde bulunacak.

Mesleki Eğitim Kuruluyla koordinasyonu sağlayarak, il düzeyinde istihdamı geliştirici çalışmaları işbirliği içinde yürütecek. Farklı kurumlarca yürütülen işgücü yetiştirme ve uyum hizmetleri, mesleki eğitim, beceri kazandırma ve meslek edindirme gibi faaliyetlerin bölgesel ihtiyaçlara göre ilgili birimlerle koordinasyon içerisinde yürütülmesini sağlayacak.

Yönetmelikle, Kurulda alınan kararların uygulanmasına yönelik plan ve programları yapacak olan Yürütme Kurulu’nun kuruluşu ve çalışmasına ilişkin esaslar da belirlendi. Yürütme kurulları en az üç ayda bir olağan toplantısını yapacak, ancak üyelerin teklifi ve başkanın çağrısı üzerine Yürütme Kurulu her zaman olağanüstü toplantı yapabilecek. Yönetmelikle, İl İstihdam Kurulu ve Yürütme Kurulu’nun çalışmalarında yardımcı olacak sekreteryanın ise İl Müdürlüğünce yerine getirilmesi kararlaştırıldı.

Kurul her yıl eylül ayında olağan toplantısını yapacak. Başkanın çağrısı üzerine her zaman olağanüstü toplantı da yapılabilecek. Kurul ve Yürütme Kurulu toplantılarını üye tam sayısının yarıdan bir fazlasıyla yapacak. Çoğunluğun sağlanamaması halinde toplantı bir hafta içinde çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Kararlar toplantıya katılan üyelerin oy çokluğuyla alınacak. Oyların eşitliği halinde Başkanın bulunduğu taraf çoğunlukta sayılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız