SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsizlik Azalmış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da resmi işsizlik rakamında azalma olduğu, 2011 yılının ilk 3 ayında işsiz sayısında yaklaşık 6 bin azalma yaşandığı bildirildi.

Malatya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel başkanlığında İŞKUR Toplantı Salonu'nda toplandı. Toplantıya kurul üyesi, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve temsilcileri katıldılar.

İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan "Kurumumuza kayıtlı işsiz sayısı Mart ayı itibariyle 14 bin 802 kişidir. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin büyük çoğunluğu ilköğretim ve lise mezunlarından oluşmaktadır. İşsizlerin 151 okur-yazar olmayan, 264'ü okuryazar, 5 bin 9147ü ilköğretim, 6 bin 392'si lise ve dengi okul mezunu, bin 205'i ön lisans, 857'si lisans, 19'u ise yüksek lisans mezunlarından oluşmaktadır. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin 13 bin 891'i normal işsiz, 744'ü özürlü işsiz, 1637ü eski hükümlü işsiz, 4'ü ise terör mağdurlarından oluşmaktadır. İşsizlerin 10 bin 676'sı erkek, 4 bin 126'sı ise kadınlarından oluşmaktadır. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin büyük çoğunluğu 15-29yaş aralığında yer alan genç işsizlerinden oluşmaktadır. Bu işsizlerimizin toplam işsiz sayısı içindeki oranı yüzde 47'dir" dedi.

Malatya'da 2011 yılının ilk 3 ayı içerisinde yaklaşık 6 bin işsiz sayısında azalma olduğunu belirten Doğan şu bilgileri verdi: "2007 yılından itibaren artış gösteren işsiz sayısı 2010 yılında azalmaya başlamıştır. 2010 sonunda 20 bin 780 olan kayıtlı işsiz sayısı, 2001 yılının Ocak ayında 19 bin 553 kişiye, Şubat ayında 18 bin 548 kişiye, Mart ayında ise 14 bin 802 kişiye gerilemiştir. İşsiz sayısı 2009 yılı ile kıyaslandığında 10 bin 323 kişilik bir azalma göstermiştir. Bu rakamın yarısı 2011 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirilmiştir. Ocak-Şubat-Mart aylarında işsiz sayısında toplam 5 bin 978 kişilik bir azalma meydana gelmiştir. SGK ile alt yapının birleştirilmesi sonucu işe yerleştirilenlerin sistemimizde kaydının silinmesinin, mesleki eğitim kurslarının ve yeni yatırım alanlarının açılmasının işsiz sayısının düşmesine sebep olduğu söylenebilir. 2001 yılının ilk 3 aylık döneminde il müdürlüğümüzce 496 kişi kamu kurumlarında, bin 136 kişi özel sektörde olmak üzere toplam bin 632 kişi istihdam
edilmiştir. İş eyerleştirilenlerin 373'ü kadın, bin 259'u erkeklerden oluşmaktadır. Geçtiğimiz yıl 12 ayda gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısının yarısı bu yılın ilk 3 ayında gerçekleştirilmiştir. Bu rakam il müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar 3 aylık dilimde gerçekleştirilen en yüksek iş eyerleştirme rakamıdır."

Kurulda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız