SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşsizlik En Belirgin Problem"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:44
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de işsiz vatandaş kalmamasını hedeflediklerini söyledi. 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Kongresi ve bir takım açılışları gerçekleştirmek üzere Malatya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün; Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, Malatya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen ve Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.
 
Bakan Ergün, fuar açılışında yaptığı konuşmada, “İşsizlik en belirgin problem olarak karşımızda duruyor. Allah’a şükürler olsun ekonominin diğer köklü sorunlarında çok önemi mesafeler aldık. Artık yüksek enflasyon, yüksek faiz oranları, yüksek kamu borçları, yüksek bütçe açıkları ekonomimizden risk olmaktan çıktı. Büyük oranda bu meseleler çözüldü. Şimdi işsizlikle mücadelede çok yönlü çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunun içinde girişimciler çok önemli. Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’de Malatya gibi illerimiz var. Girişimci yetiştiren, müteşebbis yetiştiren, Dünya’nın her yetinde yatırım yapan girişimcileri yetiştiren illerimiz var. Ne kadar çok yatırımcı olursa, o kadar çok istihdam olur. O kadar çok üretim olur, o kadar çok ihracat olur. Onun için girişimcileri, yatırımcıları ve onların yatırımlarını, girişimlerini çok önemsiyoruz. Teşvik sistemleriyle beraber Malatya’mızda yeni yatırımlarda inşallah yapılmaya devam edilecek. Daha fazla istihdam sağlanacaktır. Amacımız ülkemizde iş sahibi olmayan hiçbir vatandaşımızın kalmamasıdır” dedi.
 
Meslek Liseleri’nin yeniden canlandırıldığını kaydeden Ergün, “En iyi şekilde yaptığımız bir işimiz olmalıdır. Ne yazık ki ülkemizde mesleki eğitim ideolojik anlayışlara kurban edildiği için çok sayıda gencimiz bu geçtiğimiz çok uzun bir zamanı mesleksizlikle geçirdi. Şimdi Allah’a şükür yeni adımlar attık. Meslek liseleri yeniden canlanıyor. Ve çok sayıda insanımız böylece meslek sahibi olmanın imkanına kavuşmuş oluyor” ifadelerini kullandı.
 
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ise istihdam fuarlarını çok önemsediklerini belirterek, “İnsan gücü kaynaklarının değerlendirilmesi ve insan gücü ile sanayi arasındaki köprülerin kurulması yönünden böyle bir fuara ev sahipliği yapmaya çoktan hazırdık. Bu fuar, bu kapsamda bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan bir etkinliktir” diye konuştu.
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Bundan sonraki süreçte Meslek Liseleri’nin geliştirilip, yaygınlaştırılmasıyla birlikte; düzenlenen fuarların istihdam açısından önemli olduğuna değindi.
 
Açılış öncesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Malatya’da en çok istihdam sağlayan GAP Tekstil adına iş adamı Ahmet Çalık’a plaket takdim etti. Ergün, plaket takdiminde yaptığı konuşmada, “Ne kadar çok Mahmut Çalık olursa, ne kadar çok Ahmet Çalık olursa inanın ülkemiz o kadar ileriye gider. Onun için ülkemizde biz Mahmut Çalık’ların, Ahmet Çalık’ların sayısının artması için çalışmalıyız” dedi.
 
Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile protokol üyeleri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Ergün, açılışın ardından stantları dolaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız