SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşsizlik İyice Arttı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:09
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, zamların sel yağmuruna döndüğünü söyledi. 

Gazeteciler Cemiyeti'nde dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, yapılan son zamları eleştiren Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, "2012 yılında bütçe açığı büyüyünce adeta zam yağmurları gelmeye başladı. 1 yıl içinde doğal gaza yüzde 29, elektriğe yüzde 21, benzin ve mazota yüzde 13 zam yapan siyasi iktidar, şimdi de ekmek, et ve süt ürünlerine zam yapmanın hazırlığı içerisindedir. Siyasi iktidar işçiye, memura, emekliye, dul ve yetime yıllık yüzde 6'lık bir zam artışı reva görmüştür. Artan ağır vergiler vatandaşı daha da fakirleştirmiştir. Bu ağır vergilerden dolayı dünya ülkeleri içerisinde benzini en pahalı kullanan ülke durumuna geldik" ifadelerini kullandı.

"Yılbaşında bu vergiler tekrar artacak ve vatandaşın sofrasındaki ekmek biraz daha azalacaktır. Çalışanların ücretlerine yıllık yüzde 6'lık zam verilirken eli titreyen yetkililer, her ne hikmetse bu zammın 5 katı zammı piyasaya verirken vicdanları hiç sızlamıyor. Bununla birlikte tarım ve hayvancılık bitmiş, işsizlik iyice artmıştır. 10'uncu ay itibariyle açlık sınırı bin TL'yi, yoksulluk sınırı ise 3 bin TL'yi aşmış durumdadır. Asgari ücretlimizin tamamı ve emeklilerimizin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında ücret almaktadır. Dar ve sabit gelirlilerin satın alma gücü iyice azalmıştır" diyen Murat, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İyiye gitmeyen ekonomideki bütçe açığını, iktidar vergiler ve zamlarla kapatmak istemektedir. Bu zamlarda insanımızı iyice fakirleştirmektedir. Bu vergilerin düşürülmesi vatandaşa azda olsa rahat bir nefes aldıracaktır. Ayrıca asgari ücretten vergi kesilmemeli ve asgari ücret açlık sınırı olan bin TL'ye çıkarılmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız