SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşsizlik Lobisi Yüzünden!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:16:23
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gezi Parkı eylemlerinin faiz lobisi yüzünden değil, işsizlik lobisi yüzünden yapıldığını iddia edip, “Malatya’da üniversite mezunu işsiz gençler kayısı pırtlatıyor” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda işsizlik ile ilgili bir konuşma yaptı. Malatya'da kayısı mevsiminin başladığını, makine mühendislerinin, inşaat mühendislerinin, ziraat mühendislerinin, atanamayan öğretmenlerin Malatya'da kayısı pırtlattıklarını anlatan Ağbaba, Gezi Parkı eylemlerine değindi.

Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Gezi olaylarıyla ilgili çeşitli lobiler buldunuz ama ben size muhalefet milletvekili olarak yardımcı olmak istiyorum. Bu faiz lobisi falan değil, bu Gezi olaylarının arkasındaki güçler faiz lobisi değil. Gezi olaylarının arkasındaki güç işsizlik lobisidir. Bakın, sakın ola bu eylem yapan gençleri işsizlik lobisi yönlendiriyor olmasın. Bu gençler önce özgürlük dediler, sokağa çıktılar, sonra siz suladıkça, gazladıkça büyüdüler ve bu gençler artık susmayacaklar. Bunu bilmenizi isterim ki size yardımcı olmak açısından, bu gençleri yönlendiren faiz lobisi değil, bu geçleri yönlendiren, sizin söylediğiniz gibi tırnak içerisinde Musevi lobisi değil, bunu yönlendiren işsizlik lobisi.”

Milletvekili Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye'de nüfus genç diye övünüyoruz. 76 milyonluk ülkemizde 12,5 milyon genç var. Ama gençlerin geleceği karanlık. İşsizlik almış başını gidiyor. Onların içinde genç işsizler, üniversiteli işsizler çoğalıyor. İlk kez AKP döneminde bazı tanımlarla karşılaştık, ilk kez AKP döneminde gazeteler manşet atmaya başladı. Atanamayan öğretmenlerin sayısı 400 bini buluyor. İşsiz iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları, fen edebiyat mezunları, ziraat mühendisleri, bilişim mezunları, felsefe mezunları, formasyon hakları ellerinden alınan fen edebiyat mezunları, tıbbi sekreterler, jeoloji mühendisleri, Türkiye'de üniversite açılan her bölümle ilgili atanamayan, iş bulamayan gençleri saymak mümkün. Bu dönem ilk kez intihar eden atanamayan öğretmen tanımıyla karşılaştık. Sayıları 50'yi bulan intihar eden atanamayan öğretmen var ülkemizde.

Malatya'da kayısı mevsimi başladı. Geçtiğimiz yıl da gördüm, makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, ziraat mühendisleri, atanamayan öğretmenler Malatya'da kayısı pırtlatıyor. Analar, babalar, kardeşler bu gençleri üniversiteye kayısı pırtlatsın diye mi gönderdi. O analar, babalar ki kendi ekmeklerinden, kendi ocaklarından keserek, yemeyerek, içmeyerek o gençleri okuttular. Ama bugün onlar maalesef Adıyaman'dan gelerek, Urfa'dan gelerek, Diyarbakır'dan gelerek, Batman'dan gelerek, üniversite öğrencileri, üniversiteyi bitirmiş insanlar, Malatya'da kayısı pırtlatıyor ve ben de diyorum ki: Onları bu duruma düşüren, kayısı pırtlatmak durumuna düşürenlere yazıklar olsun. Değerli arkadaşlar, biz tabii birçok konuda rekor kırdık. Biz, makine mühendislerini, öğretmenleri, matematik öğretmenlerini kayısı pırtlatırken gördük ama biz gençlerimizi en çok cezaevine atan dünyadaki ülke olduk. Dünyadaki en çok tutuklu öğrenci sayısı bizim ülkemizde ve maalesef, ‘Parasız eğitim istiyorum’ diyen öğrenciler de bizim ülkemizde cezaevinde.

Üniversite mezunu işsizlikte dünya rekorları kırıyoruz. 2012 yılında toplam nüfusun iş gücüne katılımı yüzde 50, işsizlik oranı yüzde 9,2, tarım dışı işsizlik oranı yüzde 11,5 iken gençlerde iş gücüne katılım oranı maalesef yüzde 38'de kalmış. İşsizlik oranı ise yüzde 17,5. Yani genç işsizlik Türkiye'deki işsizlik oranının 2 katı ve yıllarca okuttuğumuz çocuğumuzla üniversite mezunu genç kardeşlerimiz işsiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız