SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşsizlik Ortalamanın Altında"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partili yöneticilerle Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Toman, “Ziyaretiniz bize ivme kazandıracaktır. İşsizlik dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de birinci gündemi. Son zamanlarda hükümetimizin atamış olduğu 28 tane meslek danışmanı kurumumuzda görevine başladı. Bunlar iş piyasasında bire bir görüşme yaparak onların taleplerini alıyor, diğer yandan da iş arayanlara bire bir danışmanlık yapıyor” dedi.

Çalık, “İş Kurumu, şu anda insanları işe yerleştiren çok ciddi bir kurum haline geldi. 2008 yılında tüm dünya çok ciddi bir kriz yaşadı. Türkiye’de ekonominin düzelmesi ile birlikte işsizlik oranları düşerek istihdam oranları arttı. Türkiye’de şu anda işsizlik oranı yüzde 9.8. İşsizlikte dünya ortalamasının altında düştük. Malatya’daki işsizlik oranı da Türkiye ortalamasının altında. Malatya’da 9.4 oranında bir işsizlik var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız