SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşsizlik Son Bulacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:44:56
A- A+ PAYLAŞ
 
Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, "İlçemize yapılan ve yapılacak maden yatırımlarıyla işsizliğin ilçede son bulacağını ümit ediyoruz" dedi.
 
Gazeteciler Cemiyeti’nde "Ceviz Festivali" ile ilgili açıklamalardan sonra basın mensuplarının ilçeye yapılan ve yapılacak maden yatırımlarıyla ilgili sorularını cevaplandıran Sait Özoğlu, "İlçemizin Hasançelebi beldesine demir peletleme tesisi kuruluyor. Er Madencilik tarafından kurulan demir peletleme tesisi ilçenin ekonomisine güç katacaktır" ifadelerini kullanarak, Deveci köyünde de 40 yıllık demir rezervi bulunduğunu aktardı.
 
İlçenin diğer bir yerinde yapılmakta olan demir maden tesisi hakkında da bilgi veren Özoğlu, "Hekimhan ilçesi Hasançelebi-Basak yol ayrımında Kolin Madencilik tarafından fabrika kurulmak üzere" diyerek, Kolin Madencilik’in önümüzdeki yıl tesisi işletmeye açacaklarını söylediklerini bildirdi.
 
"Kolin Madencilik tarafından Karakızık mevkiine kurulan demir peletleme tesisinin önümüzdeki yıl hizmete açılacağı söylendi. Kolin Madencilik tarafından demir işleme tesisiyle beldede 70 yıllık demir rezervi işlenecektir" diyen Özoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"İlk etapta 450 işçiye iş verileceği söylendi. Şu anda 60 kişi çalışıyor. Maden tesisleri hizmete açılınca ilçemizde işsizliğin son bulacağını ümit ediyoruz. Hekimhan için büyük kazanç olacaktır. Zaten Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali ismini, bu sene 'Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali' olarak değiştirdik."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız