SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşsizlikte Rekor Kırdık

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. 2008 aralık ayı itibariyle işsizlik yüzde 13.6'ya tırmandı ve tarihin en yüksek seviyesini gördü.

Önceki yılın aynı döneminde ise işsizlik oranı yüzde 10.6 idi. İşsiz sayısı böylece 1 yıl içerisinde 838 bin kişi artmış oldu.

Türkiye'deki işsiz sayısı ise 3 milyon 274 bin kişiye yükseldi.

İŞSİZLİK ARTIYOR

Ekonomik kriz istihdam üzerindeki yıkıcı etkisini göstermeye devam ediyor. Son aylardaki hızlı artış aralık ayında zirve yaparak yüzde 13.6'ya ulaştı.

Temmuz ayında yüzde 9.4 olan işsizlik oranı, ağustos ayında yüzde 9.8, eylül ayında yüzde 10.3, ekim ayında yüzde 10.9, kasım ayında ise yüzde 12.3 olmuştu.

İşsizlik 2007 aralık itibariyle ise yüzde 10.6 idi.

DİKKAT ÇEKEN RAKAMLAR

* İşsiz sayısı bir yılda 2 milyon 436 binden 3 milyon 274 bine yükseldi.

* Aynı dönemde istihdam 20 milyon 443 binden 20 milyon 736 bine yükseldi.

* Kentlerdeki işsiz sayısı 1 milyon 726 binden 2 milyon 306 bine, kırdaki işsizlik ise 710 binden 967 bine çıktı.

* İşsizlik oranı kentlerde yüzde 12.2'den yüzde 15.4'e, kırsalda yüzde 8.1'den yüzde 10.7'ye çıktı.

* Tarım dışı işsizlik oranı 1 senede yüzde 13.0'dan yüzde 17.3'e tırmandı.

* Genç nüfustaki işsizlik yüzde 20.6'dan yüzde 25.7'ye çıktı. Kentlerdeki genç nüfus işsizliği ise yüzde 27.1'e ulaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız