SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul Adli Tıp FETÖ Operasyonu Gözaltısı

0
Güncellendi - 2016-08-09 15:47:11
İstanbul Adli Tıp FETÖ Operasyonu Gözaltısı
A- A+ PAYLAŞ

  • İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndaki FETÖ operasyonu kapsamında Malatya'da da 1 kişi gözaltına alındı

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda yapılan FETÖ operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden 7’si tutuklanırken, 11 şüpheli şahıs hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında yakalama kararı çıkartılan 29 şüpheli şahsın tamamının İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda şube müdürü, doktor, uzman olarak görev yaptıkları öğrenildi.

Haklarında yakalama kararı çıkartılan şüpheli şahıslardan 19’unun halen İstanbul'da görev yaptığı tespit edilirken, görevden uzaklaştırılan 1 şahsın ise Malatya'da olduğu öğrenildi. FETÖ operasyonu kapsamında Malatya Cumhuriyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu şahıs yakalanarak İstanbul'a getirildi.

2 şüpheli şahsın aynı örgüt kapsamında bir suçtan gözaltında olduğu, 1 şüpheli şahsın ise Tekirdağ'da tutuklandığı öğrenilirken, Halen İzmir, Ankara, Konya ve Gaziantep illerinde görev yapmakta olan 7 şüpheli şahıs hakkında adli işlemler devam ediyor.

Aramalarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi

İstanbul'da eş zamanlı yapılan ikamet, iş yeri ve araç aramalarında çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne götürüldü.

Adli makamlara sevk edilen 18 şüpheliden 7’si tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na götürülürken, 11 şüpheli şahıs hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulandı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız