SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul Başakşehir'e 'Aslen' Malatyalı Başkan

0
Güncellendi - 2017-10-05 17:22:26
İstanbul Başakşehir'e 'Aslen' Malatyalı Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yapılan seçimle Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından yapılan seçimle Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul’un yeni başkanı olmuştu.

Uysal’dan boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı görevi için ise bugün meclis üyeleri seçim yaptı. Başakşehir Belediyesi Meclisi’nde gerçekleşen seçime Başakşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz başkanlık yaptı. AKP’nin adayı Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu olurken, ismi AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya açıkladı. Seçimde Başakşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı ise Abdulhadi Akmugan oldu. Oy verme işlemi öncesi CHP’nin adayı Akmugan ve AKP’nin adayı Kartoğlu meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Meclis Başkan Vekili Yılmaz’ın seçimin nasıl gerçekleşeceğine dair meclis üyelere bilgi vermesinin ardından oy kullanma işlemi başladı.

İlk turda Kartoğlu 25, Akmugan 12 oy aldı

25’i AKP’den 12’si CHP’den olmak üzere 37 üyeden oluşan mecliste yapılan ilk tur oylamada AKP’nin adayı Kartoğlu meclis üyelerinden 25 oy alırken CHP’nin adayı Akmugan 12 oy aldı. Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı ilk turun ardından ikinci tur oylamasına geçildi.

2’nci turda Kartoğlu 25 oy alırken CHP’nin adayı Akmugan 12 oy aldı

Başakşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için yapılan ikinci tur oylamada ise kullanılan 37 oydan AKP’nin adayı Kartoğlu 25 oy alırken CHP’nin adayı Akmugan 12 oy aldı. İkinci turda da yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle sonuç için 3’üncü tur oylamasına geçildi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu

3’üncü tur oylamasında meclis üyeleri birer birer oylarını kullanırken oylama sonucunda meclis üyelerinden 25 oy alan Yasin Kartoğlu Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. CHP’nin adayı Akmugan ise 3’üncü tur oylamasında da 12 oy aldı. Kartoğlu, sonucun açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak kendisine oy veren meclis üyelerine teşekkür ederken tebrikleri de kabul etti.

Yeni Başkan Kartoğlu daha sonra Başakşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz’dan başkanlık mührünü aldı.

“Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım”

Seçim sonucunun kendisine büyük bir mesuliyet yüklediğini dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Gerçekleştirdiğimiz bu seçimin ilçemize, İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Allah beni size ve Başakşehir halkına mahcup etmesin. Hükümetimizin de desteğiyle bugüne kadar; altyapıdan ulaşıma, çevre, sağlık ve sosyal hizmetlerden, kültür, sanata, bilişim ve teknolojik yatırımlara kadar Başakşehir’de önemli hizmetler yapıldı. Hiç vakit kaybetmeden, Kurucu Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’dan devraldığımız bu kutlu vazifeyi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu konuda en büyük destekçimiz yine Mevlüt Başkanımız olacaktır. Geleneklerimizden kopmadan, geleceğin şehri Başakşehir’i 21’inci yüzyılın model şehri Başakşehir’i hep birlikte inşa edeceğiz. İnşallah “Ben Başakşehirliyim” ya da “Başakşehir’de oturuyorum” demek hemşehrilerimiz için bir ayrıcalık olacak. Rabbim, çıktığımız hizmet yolunda yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi mahcup etmesin, işlerimizi kolaylaştırsın” dedi.

Yasin Kartoğlu Kimdir?

Malatyalı bir ailenin oğlu olarak 1977 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece'de tamamladı. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Yasin Kartoğlu, siyasi hayatına AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları kurucu üyeliği ile başladı. 2003-2008 Yılları arasında AKP Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı görevlerinde bulundu.

2009 Yerel seçimlerinde AKP Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ekibinde de yer alarak, Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Yasin Kartoğlu Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • VAHAP BAŞIBÜYÜK (6 yıl önce)
    DEĞERLİ HEMŞEHRİMİZ YASİN KARTOĞLUNU BAŞKANLIĞINI TEBRİK EDER RABBİMDEN MUVAFFAKİYETLER DİLERİM.VAHAP BAŞIBÜYÜK ÜMAD
    0
    0
    Yanıtla
  • ali gültekin (6 yıl önce)
    malatyalı olması neyi değiştirir zira her yer trabzonlu rizeli artvinli gümüşhaneli dolmuşken...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (6 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun hemşerimize. görevinde başarılar.
    0
    0
    Yanıtla