SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstanbul Edebiyatı Yaptı Gitti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:21:41
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginde sıkıntı çeken kayısı üreticilerinden söz etmediğini belirterek, "Mitingte Erdoğan yine İstanbul edebiyatı yapıp Malatya’dan gitti. 50 bin ailenin geçim kaynağı kayısıyla ilgili tek bir söz dahi etmedi” dedi. 

MHP Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingini değerlendirdi. Erdoğan’ın, Malatya mitinginde istihdam, yatırımları arttırıcı, kayısı üreticisini destekleyici hiçbir vaatte bulunmadığını ve vatandaşın içme ve sulama sorunlarıyla baş başa bırakıldığını dile getiren Arif Yıldız şunları söyledi: 

“Malatya ekonomisinin, üreticisinin, esnafının hali ortada. Kanalizasyon sularıyla bahçelerin sulandığı, abdest alacak suyun bulunmadığı, yıllık 300 milyon dolar kayısı ihracatından kayıpların yaşandığı, hızlı trenin gelmesinin 2018’e sarktığı, ikinci üniversitenin bir türlü kurulamadığı, yılan hikayesine dönen Karahan ve Erkenek tünelleri, Akçadağ Mermer OSB’si, Yoncalı Barajı, Vagon Onarım Fabrikası, Malatya Devlet Hastanesi, Kuzey Çevre yolu ve özellikle Altay Kışlası Şoför Okulu alanının halka kazandırılmasını Başbakan Erdoğan görmezden gelmiştir.’’

Dünya kayısı başkenti olan Malatya’da 50 bin ailenin geçimin sağladığı ve zira dondan zarar gören kayısı üreticisiyle ilgili Erdoğan’ın tek bir kelime etmemesinin Malatyalıları derin üzüntüye sevk ettiğini ifade eden Arif Yıldız, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ise miting için hizmet vermesini yanlış olarak değerlendirdi.

İHSANOĞLU'NA DESTEK İSTEDİ..

Bu arada, basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Yıldız, Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. 

Yıldız, şunları söyledi:

"10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminde sayın Genel Başkanımızın fikir babası olduğu ve CHP ile birlikte Çumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen sayın Prof. Dr. Ekmelettin Mehmet İhsanoğlu bey ismi açıklanınca büyük bir heyecenla diğer birçok siyasi partide  destekleyeceklerini açıklamışlardı.

Bu kadar çok siyasi partinin ve dolayısıyla bu kadar farklı siyasi düşüncenin bir aday üzerinde karar kılması  Ekmelettin Hocaya destek olması Türk Siyasi Hayatında bir ilktir. 

Ekmelettin Hoca insanlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırıp, insanımızın kalbine sevgi, saygı, birlik ve dirlik ekmiştir. Zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde uzlaşma kültürünü ve birliği sağlamıştır. Milletimizin Cumhurbaşkanından tamda beklentisi budur, yani ayrımcılığı, gerginliği ortadan kaldırıp birliği sağlamak ve sadece kendisine oy verenlerin değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her insanın Cumhurbaşkanı olmasıdır.

MHP Malatya İl Teşkilatı olarak; öncelikle sandıklar konusunu ele aldık ve en sağlam nasıl yapabiliriz, sandıkta oy kaybını nasıl engelleriz yönünde çalışmalar yaptık ve yerel seçimde yeterince katkıda bulunamayan bazı sandık görevlilerimizin yerine yeni görevliler tespit ederek seçim kuruluna verdik. Okul sorumluları ile yeniden toplanıp görevlerini hatırlatıp, hangi konulara dikkat etmeleri gerektiğini açıkladık. Müşahitler belirleyerek, seçim günü hastalık vs. herhangi bir nedenle görevinin başına gidemeyen olursa sandığın boş kalmasını engellemeye çalışıyoruz. Bu seçimde sandıkta meydana gelebilecek her türlü yanlış ile oy gasbına engel olmak yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda Ekmelettin Hoca’yı destekleyen diğer siyasi parti il başkanları bilgilendirilmiş ve bilgilendirilmeye devam edilmektedir.

Ramazan Ayında, İl Teşkilatı olarak, Genel Başkan Yardımcımız ve Denizli Milletvekilimiz sayın Emin Haluk Ayhan beyin katılımı ile, bir İftar yemeğinde ikbinbeşyüz’ün üzerinde kişi partililerimizi bir araya getirdik ve önce yakınlarından başlamak üzere, herkesten Ekmelettin Hoca’ya destek istemek üzere çalışmalarını talep ettik. Herkesin aileleri ile birlikte katılmaları, ailelerin bu çalışma içine girmeleri ve sayının çok olması bizleri sevindirdi ve daha şevkle çalışmamızı sağladı.

Malatya da MHP olarak çalışmalarımızı bizzat seçmene ulaşma şeklinde yapma kararı aldık. Bu kararı almamızın en önemli nedeni, maddi olarak devletin tüm imkanlarını kullanan ve 17-25 aralık tarihlerinde kaynağı şüpheli çok büyük maddi gücü olduğu algısını bizde uyandıran, bir Cumhurbaşkanı adayına karşı reklam vs. büyük maddi imkan gerektiren çalışmalarla yarışamayacağımız düşüncesi idi.

Bu nedenle Sayın Ekmelettin Hoca’nın seçim bürosundan, Genel Merkezimizden, yetmediği zamanlarda da bizzat bizim Malatya da bastırdığımız aday tanıtım broşürlerini 9 ayrı komisyon oluşturup, Malatya merkezi 9 ayrı alana ayırıp, tüm esnaflarımıza bizzat ulaştırmaya çalıştık. Aynı zamanda Partimizin Kadın Kolları mahallelerde yetişebildiğimiz tüm evlere bu broşürleri vermeye çalıştı. Bu çalışma seçim yasakları başlayana kadar devam edecektir.

Bu çalışmalarda neden Ekmelettin Hoca’nın Cumhurbaşkanı olması gerektiğini açıklamaya çalıştık.

Aynı Zamanda çalıştığımız alanlar konusunda, Ekmelettin Hocayı destekleyen diğer Siyasi Parti İl Başkalarını bilgilendirdik ve yetişemediğimiz alanları belirterek o alanlarda çalışma yapmaları konusunda destek istedik.

5 minibüs kiraladık ve Ekmelettin Hoca’nın reklam resmi ile giydirdik. Ses düzeni taktırarak tüm ilçeler dahil,  tanıtımını yapmaya çalıştık ve Malatya da yarışın içerisinde güçlü bir şekilde bizde varız dedik.

Malatya biri uydudan yayın yapan olmak üzere 3 Televizyon ile reklam anlaşması yaptık, günde 15 defa yayınlanmak üzere, sayın Ekmel Hocanın reklam filmini yayınlattık.

Malatya genelinde, uygun olan yerlerde, Ekmel hoca’nın afişlerinin yapıştırılmasını sağladık.

Ekmelettin Hoca’nın, Partimize ulaşan posterlerinin binalara ve uygun diğer alanlara asılmasını sağladık.  

Ev toplantılarında ve esnaf toplantılarında Ekmel Hoca’yı anlatarak destek istedik.

Bir çok sözlü ve yazılı basın açıklaması ile Malatya’nın, Türkiye’nin ve İslam Coğrafyasının sıkıntılarını anlatarak Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu’nun neden doğru bir aday olduğunu açıklayarak Hemşehrilerimizin desteğini talep ettik.   

Sevgili Hemşehrilerimiz, Şu anda diğer adayın yaptıkları ve söylemleri nedeniyle Türkiye gerilmiş durumda, bana oy veren yüzde elliyi evlerinde zor tutuyorum şeklindeki beyanlarla ayrımcılığı ve kutuplaşmayı Milletimizin yüreğine ekmeye çalışan bir aday var, bu aday sayın Tayyip Erdoğan. Bunun karşısında Milletimizin kalbine yeniden sevgi, saygı, birlik ve dirlik ekmeye çalışan ve bu gerginliği, bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak isteyen 13 ayrı siyasi parti ve düşünceyi ilk defa bir araya getiren ve herkesin ortak adayı olan Prof. Dr. Sayın Ekmelettin İhsanoğlu beyin desteklenerek, bu gergin ortamdan Türkiye’nin kurtarılmasına destek olunmasını talep ediyoruz.

Sevgili Hemşehrilerimiz; 17-25 aralık tarihlerindeki yolsuzluk operasyonları, bunun akabinde Hakim ve Savcı’ların, Emniyet güçlerinin görevlerinden alınması, yerlerinin değiştirilmesi, bu yolsuzluğu ortaya çıkartanlara karşı operasyon yapılması, şahısların hukukun karşısına çıkmasını engelleyecek şahsa özel yasalar çıkartılması nedenleriyle, Bütün Dünya’da, aday sayın Tayyip Erdoğan’ın ve onun şahsında Türkiyenin itibarı kalmamıştır. Bu İtibarı yeniden tesis edebilmek için Tertemiz bir ismi olan, bilim adamı, bürokrat, diplomat ve itibar sahibi sayın Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vermenizi talep ediyoruz.

Ayrıca Ortadoğuda akan Müslüman kanının durması için, Bop’nin eşbaşkanı olduğu ile övünen sayın Tayyip erdoğan’ın değil, 56 Müslüman devletin kurduğu İslam Konferansı Örgütünün genel Sekreteri sayın Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı olması gerekir düşüncesi ile desteğinizi talep ediyor,

Tüm hemşehrilerimi sandığa giderek oylarını kullanmalarını talep ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız