SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul İçin Başvurdu

A- A+ PAYLAŞ

İki dönemdir CHP'nin Malatya milletvekili olan Mevlüt Aslanoğlu, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için İstanbul 3. Bölgeden aday adayı oldu.

CHP'de aday adaylığı başvurularının 25 Mart Cuma günü sona ereceği belirtilirken, daha önce yeniden Malatya'dan aday olmayı düşünmediğini açıklayan milletvekili Aslanoğlu, bugün İstanbul için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

CHP genel merkezine aday adaylığı başvurusunu yapan Aslanoğlu, tercihinin İstanbul 3. Bölge olduğunu bildirdi.

İstanbul 3. Bölgede 2007 seçimlerinde 25 olan milletvekili sayısı 12 Haziran seçimleri için 28 milletvekiline çıktı. 2007'de CHP 3. bölgede 7 milletvekilliği kazanmıştı.

3. Bölge Seçim Çevresi; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri'den oluşuyor.

AKP TEMAYÜLÜNDEN OY ÇIKMIŞ..
Bu arada Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar, Çarşamba günkü yazısında ilginç bir iddiayı "AK Parti'nin ‘temayül yoklaması'ndan Mevlüt Aslanoğlu'nun adı da çıktı" başlıklı yazısında aktardı.

Yazı şöyle:

"CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, geçen gün gazeteye uğradı. Yokladım, iki dönemdir temsil ettiği Malatya'dan adaylığını koymak niyetinde değildi:
- Son yerel seçim gecesi sonuçlar alınmaya başlandığında, Malatya'daki televizyon kanallarından tavrımı koymuştum. Artık Malatya'dan aday olmayı düşünmüyorum.
- Bu kez niyet İstanbul mu?
- Benim evim Avcular'da. Yani, İstanbul'da yıllardır 3'üncü bölgede oturuyorum. Niyetim bu bölgeden aday olmak.
Biz konuşurken, Malatya'dan arayanlar oldu, telefonu kapatınca bir noktayı bana da aktardı:
- AK Parti'nin Malatya'da yaptırdığı “temayül yoklaması”nda benim adımı yazanlar da olmuş.
Bu durumu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'a sordum:
- Mevlüt Bey'i herkes çok sever. O yüzden parti farkı gözetmeden onu isteyenler olur.
AK Parti'nin “temayül yoklaması”nda bile adı çıkarken, Aslanoğlu'nu Malatya'dan adaylığını koymaktan uzaklaştıran ne olabilir acaba?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız