SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstanbul Son Şans'

A- A+ PAYLAŞ

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) nezdindeki Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultaniye, Tahran ve 5+1 ülkeleri arasında 21-22 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak nükleer görüşmelerin Batı için son şans olabileceğini söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Sultaniye, İran'ın tıbbi araştırma reaktörü için kendi yakıtını üretme kabiliyetine sahip olduğunda, Türkiye'deki görüşmeler hala sonuç vermemiş durumda ise bir daha müzakere masasına dönmeyebileceğini söyledi.

Sultaniye, İran'ın kendi yakıtını üretebilmesini sağlayacak bu noktaya bu sene içerisinde ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Sultaniye, "Bu son şans olabilir. Çünkü İran'ın ürettiği yakıt çubuğu Tahran Araştırma Reaktörü'nün merkezine yerleştirildikten sonra, parlamento muhtemelen hükümetin uranyumu yurt dışına göndermesine izin vermeyecektir. Bu yüzden İstanbul'daki görüşmeler Batı için son şans olabilir" diye konuştu.

İran'ın ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'yla nükleer müzakereleri BM Güvenlik Konseyi'nin ilave yaptırım kararı üzerine askıya alınmış ve Aralık ayında Cenevre'de yeniden başlamıştı. Müzakereci ülkeler uzun süredir İran'dan uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmasını talep ediyor. İran ise bunu reddediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız