SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un Pazar günkü kongresi öncesinde İstanbul’da yapılan toplantıya davet edilen 109 kişiden yarısına yakınının katıldığı bildirildi.

Merter’deki Green Park Oteli’nde yapılan toplantıyla ilgili bilgileri TV Malatya programcılarından Dilaver Gür Malatya kamuoyuna duyurdu. 10.00’da başlayan toplantıda öncelikle bir toplantı divanının oluşturulduğu, bu divanda Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, İstanbul Malatyalılar Dernek Başkanı Erdal Alkan yeraldılar. Toplantıda Malatyaspor’la ilgili neler yapılacağı, Malatya’da 3 Kasım’da yapılan para toplama amaçlı toplantının amacının dışında burada bir de yönetim oluşturulması açısından neler olabileceğinin konuşulacağı belirtildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, kulübün içerisinde bulunduğu durumu anlatıp, daha kötü durumlara düşülmemesi için Pazar günkü kongrede mutlaka bir yönetim çıkması gerektiğini bildirdi.

Eski yöneticilerden Necip Olgun, geçmişten ders çıkarılması gerektiğini, şu ana kadar olan kulübün borçlarının silinmesi halinde kendisinin aday olduğunu söyledi.

Eski belediye başkanı ve milletvekili Naci Ekşi, Malatyaspor’un içerisinde bulunduğu durumun acil çözüm gerektirdiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor’un Malatya’nın ortak paydası olduğunu, kendisinin en fazla para veren başkan olduğunu ve desteğini sürdüreceğini anlattı.

Eski başkan Haşim Karadağ, kendisinin adının anons edildiğinde alkış olmamasına tepki gösterdi “Malatya’ya ne yaptım?” diye sitem etti. Karadağ, alacak- borç durumunun incelenmekte olduğunu, alacaklarını silmesi için düşüneceğini belirtti.

MEV eski başkanı Mustafa Başdemir, Malatyaspor’un durumunun kendisini üzdüğünü, bu toplantıda 100 isim belirlenip, 50’şer bin dolar alınmasını söyledi.

Toplantıyı yöneten divana başkanlık eden Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Mevlüt Aslanoğlu'nukürsüye davet ettiğinde Aslanoğlu'na "Mevlüt bey burada Malatyasporun maddi durumu ile ilgili konuşacağız. Konuşmanızı bu yönde yapın, gerçi siz yine bildiğinizi okuyacaksınız" diyerek sözlü olarak sataşmada bulundu. Bu duruma şaşıran Aslanoğlu "Uyarı yapmanıza gerek yok, ben nerede ne konuşacağımı bilirim" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Er "Arife tarif gerekmez" diyerek ikinci bir sataşmada daha bulundu. Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya’yı herkesin çok sevdiğine inandığını belirterek, belediye başkanlarının yardım etmelerini istedi. Acilen 1.5 trilyona yakın bir paraya ihtiyaç duyulduğunu belirten Aslanoğlu, Pazar günü bir yönetim oluşturulması gerektiğini söyledi.

Nevzat Er Mevlüt Aslanoğlu'ndan sonra kürsüye çağırdığı Milletvekili Ömer Faruk Öz'e de "Konuşmanızda somut birşeyler ortaya koyun" deyince, Öz "Neden müdahale ediyorsunuz. Aynısını Mevlüt beyede yaptınız. Kimseye müdahaleniz yok. Milletvekillerine geldimi somut birşeyler diyerek müdahale ediyorsunuz" diyerek mikrofondan sert bir şekilde uyardı. Milletvekili Ömer Faruk Öz, kısa ve uzun vadede yapılacak işler olduğunu, Malatyaspor’un ekonomik güç açısından astronomik transferlere para harcamaması için alt yapıya önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er son konuşmacı olarak Milletvekili Öznur Çalık'ı kürsüye davet ettiğinde "Buyrun sayın vekilim, kürsü serbest, istediğiniz gibi konuşun" dedi. Bunun üzerine Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu "Ayrımcılık yapıyorsunuz" diye bağırdı. Nevzat Er ise "Bırakın biraz yapalım" dedi. Öznur Çalık ise bunun üzerine "Kadın olmanın avantajını yaşıyorum" dedi. Çalık da, Malatyaspor’un yoğun bakımda olduğunu, herkesin bu duruma üzüldüğünü, Malatya’daki toplantıda 500 bin YTL toplandığını, İstanbul’da bunun 3 katının toplanması gerektiğini, ayrıca Malatyaspor’un vakıf haline getirilmesinin uygun olacağını bildirdi.

Eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi, Malatyaspor’un sahipsizliğinin bu görüntüyü ortaya çıkardığını, kendisini kulübü belli bir yere getirdiğini, sevilen bir kulüp imajı verdiklerini belirtti. Belediyenin bu takım üzerinde elinin sürekli olması gerektiğini belirten Tanrıverdi, alacaklarını sildiğini daha önce açıkladığını ve bunu yinelediğini bildirdi. Tanrıverdi, Malatyaspor’un toparlanması için bugün gereken 5 liranın verilmemesi halinde, yarın 10 lira verilse dahi bunun yapılamayabileceğini kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet kavuk, Malatyaspor’un durumuna üzüldüğünü, Türkiye’yi idare etmiş olan Malatyalıların Malatyaspor’u idare edememesine bir anlam veremediğini, yine de karamsar olmadığını kaydetti.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak da, Pazar günü bir başkan bulunamazsa altından kalkılamayacak bir durumun ortaya çıkanacağını, bu toplantıda mutlaka çözüm bulunması gerektiğini, eski ve sonraki başkanların konuşmamasının bile kendisini üzdüğünü, bunun ortadan kalkmasını istediğini söyledi.

Vali Daşöz, tekrar söz alarak, Kayyum oluşturan hakimin, 18 Kasım’da yönetim çıkmaması halinde kulübün feshedileceğini kayyuma bildirdiğini, bu toplantıda öncelikle bir yönetim oluşturulması, sonra parasal destek sağlanması sonucunun çıkması gerektiğini kaydetti.

Toplantıdaki vaadlerle yaklaşık 300 bin YTL civarında bir para sözü alındığı ve bunun çok yetersiz bulunduğu, yine de beklenen sonucun alınamadığı belirtilirken, bu toplantının ardından 16 kişilik bir heyetin oluşturulduğu, bu heyetin görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR: Hasan KOÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız