SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul Üniversitesi Rektörü Baba Ocağında..

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, doğum yeri olan Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Parlak'ın rektör olmasından sonra ilk kez geldiği ilçede caddeler pankartlarla süslendi, kurbanlar kesildi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Parlak, 3 günlük ziyaret için memleketi Malatya'ya gece uçakla geldi. Ziyaretinin ilk gününde doğum yeri olan Yeşilyurt'ta gelen Prof. Dr. Parlak için caddelere pankartlar asıldı. "Yeşilyurtlular el ele, Mesut Parlak bizlerle", "Emiş Abla bugünleri görseydi, daha mutlu olurdu", "Yeşilyurt'un geleceği ak, hoş geldin Mesut Parlak", "Yeşilyurt'un medarı iftiharı, hoş geldin", "Dünün ak, bugünün ak, geleceğin parlak, hoş geldin Mesut Parlak" ifadelerinin yer aldığı çok sayıda pankart caddeleri süsledi. Davul zurna eşliğinde karşılanan Rektör Parlak için ayrıca kurban kesildi.

Yeşilyurt ilçe Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve çok sayıda Yeşilyurtlu tarafından halk oyunları ile karşılanan Rektör Parlak, kurban kesimi ardından konuşmaların yapılacağı park alanına geçti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk , açılış konuşmasında “ Sayın Rektör Halamoğlu “ şeklinde seslendiği Parlak için " Bu heyecanı tüm Malatya yaşıyor.Bizler çok mutluyuz. Mücadele ile buralara gelen hemşehrimize doğduğu yere geldiği için şükranlarımızı sunuyoruz.” derken, Parlak da konuşmasında "Başkan Halamoğlu" ifadelerini kullandı.

Belediye Çay Bahçesi'nde bir süre hemşehrileriyle sohbet eden Prof. Dr. Parlak, Atatürkçü düşünceyi ve laikliğe her zaman bağlı kalacağını ve koruyacağını belirterek, " Dünyanın sayılı , Türkiyenin en büyük üniversitesinin rektörü olarak bunun onurunu ve mutluluğunu yaşamak çok büyük olay. Aranızdan yetiştim. Ve bu yaşıma gelinceye kadar bundan sonra Rektörlük görevimle asla ve asla geçmişte olduğu gibi yüzünüzü kızartacak hiçbir şey duymayacaksınız. Geçmişte olduğu gibi, bundan sonrada benimle ilgili olarak yüzünüzü kızartacak hiçbir şey duymayacaksınız. Atatürk ilkelerine ve laikliğe namusumuz gibi sahip çıkacağız. Dili, dini, rengi ırkı ne olursa olsun, kardeşçe el ele vererek, çağdaşlığa ve uygarlığa yürümek zorundayız. Ulusal bütünlüğümüz, özellikle de bugünlerde çok önemli. Hepimiz bir birimize kenetlenerek yolumuzda yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut PARLAK daha sonra beraberindekilerle birlikte Kaymakamlık binasına geçti. Kaymakamlık önünde çalışanlarca karşılanan Prof. PARLAK,daha sonra Kaymakamlık makamına geçti. Yeşilyurt Kaymakam Serdar Cevheroğlu, “ Bu ilçeden, Malatya’dan çok büyük değerler yetişti.Gelen tüm konuklarımıza bunu ifade ediyoruz. 10 Cumhurbaşkanımız var bunlardan 2’si Malatyalı. Eğitimde de bizi mutluluklara boğan sayın Rektörümüz gibi önemli değerler çıktı. Kendilerini sık sık aramızda görmek arzusundayız” dedi.

Rektör Prof. PARLAK, “ Böylesine genç ve değerli bürokratlar tarafından Yeşilyurt’un idare ediliyor olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum “ derken İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsü giriş kapısını temsil eden bir kristali Kaymakam Cevheroğlu'na vererek, “Demokrasinin , laik ve demokratik Cumhuriyetin de ocağı, kapısıdır bu, bilinmesini isterim.” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi'ne de ziyarette bulunan Rektör Parlak, annesi Emine Parlak ve eşi Nezihe Parlak adına yaptırdığı ve geçtiğimiz yıl hizmete giren Emine-Nezihe Parlak İlköğretim Okulu'nu da gezdi.

Öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Parlak, kendisinin okuma-yazma bilmeyen bin annenin evladı olduğunu aktararak, "Ancak annem bana vatan ve Atatürk sevgisini öğretti" dedi.

Mesut Parlak'ın konuşması sırasında öğrenciler tarafından okulun ihtiyaçlarının yazıldığı pankartlar havaya kaldırıldı. Okuldaki sınıfları gezerek burada öğrencilerle sohbet eden Parlak, bir sınıfa girmek isterken, Emine Horuz adlı yaşlı bir kadın tarafından yolu kesildi. 25 yaşındaki oğlu Mustafa Horuz'un böbrek rahatsızlığı bulunduğunu Parlak'a anlatan yaşlı kadın, "Elini ayağını öpeyim" diyerek Parlak'a sarıldı. Parlak, gereken desteği ve ilgiyi göstereceği sözünü verince yaşlı kadın sakinleşti.

FOTOĞRAF: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız