SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstanbul ve Ankara'dan Sonra.."

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından 4 yıldan bu yana organize edilen ve geleneksel bir karakter kazanan Kervansaray Buluşması’nın 4.sü 17 Eylül Cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Etkinliklere ilişkin hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtildi.

Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji – Kültür-Sanat Günleri alt başlığını taşıyan Uluslar arası Kervansaray Buluşması için hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Dört yıldan bu yana uluslar arası ölçekte gerçekleştirdiğimiz Kervansaray Buluşması ile hedeflediğimiz noktalara ulaşmanın sevincini yaşıyoruz’ dedi.

Kaymakam Aksoy: Kültür ve Sanata İlgi Duyan Kuşakların Yetişmesine Katkı Sunuyor

Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumartesi günü gerçekleştirilecek 4. Uluslar arası Kervansaray Buluşması ‘nın hazırlıklarının yürütüldüğü Kervansaray ve Sanat Sokağı’ndaki çalışmaları inceledi ve etkinlikte yer alacak sanatçılarla görüştü.

Battalgazi’ye atanmasından bu yana 2. defa Kervansaray Buluşması içinde yer alacağını belirten Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, ‘İlk buluşmada bu denli geniş ve derinlikli bir kültürel-sanatsal projenin gerçekleştirildiğine şahit olduğumda gerçekten çok etkilendim. Bu yıl 4. sünü gerçekleştireceğimiz etkinliklerde uluslar arası ölçekte geniş çaplı bir katılım olacak. Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi, Kervansaray Yönetimi ve Battalgazi halkı topyekün, elbirliği ile buluşmanın başarılı geçmesi için seferber olduk’ dedi.

Kervansaray Buluşmaları’nın temel amacının Battalgazi ve Malatya’nın kültürel mirasının dünyaya tanıtılması, tarihi-kültürel varlıkların korunması ve sanata, bilime, kültüre ilgi duyan yeni kuşakların yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kaymakam Aksoy, bu yıl ilk defa Kavramsal Sanatlar Art Video gösterisi yapılacağını da belirterek, Malatya ve Battalgazi halkını etkinliklere katılmaya davet etti.

Başkan Gürkan: İstanbul ve Ankara Dışındaki En Büyük Kültürel Etkinlik

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, bu yıl 4. sü yapılacak Kervansaray Buluşması için ilk olarak yola çıktıklarında 3 temel hedefleri olduğunu, bu hedeflere büyük ölçüde vardıklarını söyledi. Kervansaray Buluşması fikrinin oluştuğu dönemdeki 3 temel hedefi, ‘Malatya’da kültürel miras bilinci oluşturmak, devletin Battalgazi’deki tarihi-kültürel varlıklara dikkatini çekmek ve bu eserlerin aslına uygun biçimde restorasyonunu sağlamak’ şeklinde açıklayan Başkan Selahattin Gürkan, ‘Bugün ilçemizdeki tüm eserlerin tescili gerçekleştirildi. Yeraltından çok sayıda kültürel varlık gün yüzüne çıkarıldı ve bunlar da tescil edildi’ diye konuştu.

Kervansaray Buluşması’nın İstanbul ve Ankara dışındaki Türkiye coğrafyasında gerçekleştirilen uluslarararası ölçekte ve en geniş çaplı kültürel organizasyon olduğuna vurgu yapan Selahattin Gürkan, organizasyona katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Özer: Kavramsal Sanatlar Art Video Performansı Gerçekleştirilecek

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı Yöneticisi Ayşe Tuncay Özer ise Kervansaray Buluşması’na ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türkiye, Amerika ve Slovakya üniversitelerinden gelen çok sayıda sanatçının hazırladığı sanatsal eserlerin Battalgazi Sanat Sokağı’nda sergileneceğini söyledi. Sanatçıların hummalı bir çalışma içinde olduğunu belirten Ayşe Tuncay Özer, Kervansaray Buluşması’nda Kavramsal Sanatlar Art Video Performansı ile sanatçıların çalışmalarının canlı olarak 15 LCD montiörden yayınlanacağını söyledi.

Sanatçıların günlerdir Kervansaray’da yürüttüğü çalışmalarına Battalgazi halkının, özellikle de çocukların da doğrudan katıldığını kaydeden Özer, insanlarda estetik duygusunu geliştiren sanatsal etkinliklerin halkla buluşmasının gelecekte önemli kazanımları olacağını kaydetti.

Kervansaray Buluşması kapsamında gerçekleştirilecek olan ve Kervansaray ile Sanat Sokağı’nda sergilenecek eserleri üreten sanatçılar ve üniversiteleri ya da kurumları ise şöyle:

Prof. Dr. Sevim Çizer - 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Atilla Cengiz - 9 Eylül Üniversitesi GSF

Berrin Karagül - 18 Mart Üniversitesi GSF

Yeliz Selvi - Harran Üniversitesi Resim Bölümü

Hüseyin Özçelik - Hacettepe Üniversitesi GSF

Ensar Taçyıldız - Anadolu Üniversitesi

Yunus Yılmazer - Osmaniye MYO

Döne Arısoy - Nevşehir GSF

Candan Güngör -9 Eylül GSF

Salih Çakar - İnönü Üniversitesi GSF

Vedat Kaçar - 9 Eylül Üniversitesi GSF

Kaan Candura – Erciyes Üniversitesi GSF

Kadir Sevim – Bilecik Üniversitesi

Fatih Karagül – 18 Mart Üniversitesi

Elif Ağatekin – Bilecik MYO

Baran Kamiloğlu – Kars Milli Eğitim Müdürlüğü

İlja Holesovsky – Slovakya

Alexander Knip – ABD

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız