SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'a Malatyalı Başkan

0
Güncellendi - 2015-12-30 01:59:30
İstanbul'a Malatyalı Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 35’inci İl Kongresi'nde yapılan oylama sonunda yeni İl Başkanı Malatyalı olan Cemal Canpolat seçildi.

Divan Başkanı Ercan Karakaş, kongrede adaylık için 64 delegenin imzasının toplanması gerektiğini, adaylar arasından sadece Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat'ın gereken imzaları topladığını belirterek kongrede Canpolat ve Zeybek'in seçime girebileceğini açıkladı.

Yaklaşık 10 adayın yarıştığı İstanbul İl Başkanlığı yarışında, son gün Gökan Zeybek ile Cemal Canpolat seçimlere girebildi.

Bostancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 650 delegenin oy kullandığı kongrede Cemal Canpolat yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

Adaylardan Cemal Canpolat'ın 322, Gökan Zeybek'in ise 293 delegenin oyunu aldığı, 29 oy farkla Canpolat'ın seçimi kazandığı bildirildi.

ÖZGEÇMİŞİ..

Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Malatya da tamamladı. Lise eğitiminden sonra Turizm ve  Otelcilik eğitimi alanında eğitim aldı. Daha sonra İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. İlerleyen yıllarda 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur.  Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunmuştur. Bunun ile birlikte Alevi- Bektaşi  dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Şu anda aktif olarak Alevi Vakıfları Federasyonu  Genel Başkanlık görevini yürütmektedir.

Cemal Canpolat beş kitap yazmıştır. Bu kitaplar; Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan. Altıncı kitabı ise Sarı Saltuk üzerine yapılan detaylı çalışmalar bitmek üzeredir.

Cemal Canpolat, 1987 yılından itibaren aktif olarak kurduğu şirket ile inşaat ve turizm alanında İstanbul ve Antalya da çalışmalar yapmıştır. Antalya Beldibi’nde inşaatı devam eden bir Otel inşaatı ve Antalya –Aksu da 20.000 metrekarelik Anadolu Selçuklu mimarisi ile çalışan bir kapalı çarşı inşa etmiştir. Ayrıca İstanbul da, Bendis İnşaat bünyesinde geliştirilen Olivo Atakent Projesi (Villa ve Ticari Ünite) inşaatı devam etmektedir. İstanbul- Silivri de yabancı ortaklı geliştirilen ekolojik kent kurulması projesi devam etmektedir. Mai Enerji bünyesinde,Türkiye de jeotermal ve güneş enerjisi proje geliştirme alanında  faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu üyeliği devam etmektedir.Bunun ile birlikte İstanbul- Şamlar da sağlık alanı ilan edilen bölgede 12.000 metrekarelik alanda sağlık tesisi projesi geliştirme işi devam etmektedir. Almanya da gayrimenkul geliştirme ve turizm alanında faaliyet gösteren iki şirket ile çalışmalarını devam ettirmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız