SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da Bir Başka..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turan Emeksiz Lisesi’ni 1977 yılında bitirenlerin İstanbul’da buluşma organizasyonuna katılım beklenenin üzerinde gerçekleşirken, iki gün süren programı düzenleyen mezunlar, tam not aldılar. Buluşmaya, lisenin toplam 873 kişi olan dönem mezunlarından yaklaşık 130’u katıldı.

Malatya ve Ankara çevresindeki illerden mezunların Ankara’da buluşması, trenle İstanbul’a gelmeleri, Sirkeci Garı’nda davul- zurna eşliğinde karşılanmalarıyla başlayan; tarihi ve turistik yer gezileri, boğaz turu, toplantı ve eğlence ile devam eden buluşma programı İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, 1. sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Hasan Adak, Kimya Mühendisi Yusuf Cömertler ile Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü bürokratı Kadir Aslan düzenlediler. Bir önceki dönem mezunu olmasına karşın, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof.Dr. İbrahim Keleş de organizasyona önemli katkı sağladılar.

Mezunlardan Atilla Kılınç özel baskılı tişört, Haluk Temizel de yine özel yaptırdığı nazarlıklarla buluşmaya katkıda bulunurken; mezunlardan Mustafa Arıkan, Emine Turhan, Arif Aslan, Nubar Daşı, Mehmet Balkış, Atilla Özdemir, Turan Emeksiz 77’liler Derneği Başkanı Yusuf Sümer Yalçın organizasyona emek katkısı sağlayan isimler oldular.

Ayrıca Motif Halk Oyunları Ekibi ile karşılama programına renk katan Zeki Baykal, İstanbul içi gezilerde kullanılan otobüsleri tahsis eden Malatyalı Akmercan Turizm şirketi sahipleri Gazi ve Cemil Akmercan, konaklama ve yemek organizasyonunun gerçekleştirildiği yine Malatyalı Golden Horn Oteli sahibi Bulut Yaşik, Gülhane Set Üstü’ndeki ağırlamayı yapan Necip Sever, boğaz turu yapılan Kardelen S gemisinin sahibi Ali Safran dolu dolu geçen 2 güne önemli katkı sağlayan isimlerdi.

İki gün süren programda çoğu uzun yıllar sonra ilk kez bir araya gelen mezunlar bol bol hasret giderip, karşılıklı olarak anılarını paylaştılar, ortak anıları seslendirdiler.

Programa konuk olan dönem mezunları daha sonra küçük gruplar olarak İstanbul’da yaşayan mezun arkadaşlarınca çeşitli davetlerle ağırlandılar.

Bir başka organizasyonda, bu kez daha fazla katılımla buluşma dileğiyle ayrılan mezunlar, dolu dolu iki gün geçirmenin mutluluğunu ve hüznünü bir arada yaşamış oldular.

Bu arada, İstanbul’da 11 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen “Malatya Kayısı Tanıtım Yürüyüşü”ne de Turan Emeksiz 77’liler Derneği yöneticileri ve bazı üyeleri katıldılar.

İLKOKUL ARKADAŞLARI..
Öte yandan, İstanbul buluşmasının bir başka sürprizi de Turan Emeksiz Lisesi’nde aynı dönem mezun olmalarının yanı sıra, Hasan Varol İlkokulu’nda merhum Adviye Erol’un öğrencileri olarak 5 yıl birlikte okuyan (en son fotoğrafta soldan sağa) Bedir Delibaş, Sadi Aslangiray, İsmet Yalvaç, Gülşen Aksoğan, Rana Leblebici ve Ergin Perçin’in buluşmasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız