SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstanbul'da Bu Kenti Yaşıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak ile Vakıf yöneticileri Malatya’ya geldi. MEV Malatya Şube yöneticileriyle birlikte MEV Heyeti Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la birer görüşme yaptılar.

Malatya Valiliğini ziyaret sırasında bir konuşma yapılan MEV Şube Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak, MEV’in 1985 yılında kurulduğunu ve örnek bir vakıf olarak bugüne kadar önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “ Biz bugüne kadar MEV’de görev yapmış olan yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Görevi devraldığımız Şaban Taçyıldız başkanlığındaki yönetimimiz MEV’i önemli yerlere taşımış ve ödüller aldırmıştır. Bizler yeni göreve gelen yönetim olarak eski başkanımız ve daha önce yönetimde bulunan arkadaşlarla birlikte Malatya’ya geldik. MEV’in hiçbir siyasi amacı yoktur. MEV, laik demokratik Cumhuriyete bağlı olarak eğitim başta olmak üzere diğer konularda çalışmalarını bundan sonrada sürdürecektir” dedi.

Parlak, Malatya ziyaretinde Malatya’daki yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapacakları görüşmelerde Malatya için neler yapılabileceğine ilişkin görüş alış verişinde bulunacaklarını yapılabilecekleri bir masaya yatırarak tartışmak istediklerini ifade ederek, “İnsanların mutlu olduğu, eğitimin yüksek seviyeye geldiği bir kent için çaba gösteriyoruz. Burada şuan da belirtmek gerekir ki Türk kadınının elini atmadığı hiçbir şey başarılı olamaz. Malatya’nın Sümerbank gitti, Tekel gitti, Şeker gidiyor, Şoför Okulu kapandı. Bunlarla birlikte ekonomide daralma yaşandı. Bu kent bizim . Biz İstanbul’da 24 saat bu kenti yaşıyoruz.”dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz’de konuşmasında MEV’in her kesimin takdir ettiği bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Daşöz, “MEV eğitime ve Malatya’nın diğer birçok konudaki gelişmesine katkının yanı sıra Malatyalıları bir arada buluşturması bakımında da son derece önemli bir görevi üstleniyor. Bugün bu yapı olmazsa 2. ve 3. kuşak insanlarımız belki de birbirlerini tanımayacak. Bu birliktelik bu bakımında da önemli bir görevi yerine getiriyor. Eski Başkanımız Şaban Taçyıldız’a bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. MEV’in başkanı olarak sizleri de görmekten de gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Malatya’dan standardı yüksek olan insanlarımız göç ederken, buna bağlı olarak Malatya’ya umut olarak görerek göçle gelenler de bulunuyor.“ dedi.

Malatya’nın son yıllarda özellikle anaokulu bakımından en hızlı olan illerden olduğunu belirten Vali Daşöz, 3-4 yıl önce ülke genelinde anaokulu bakımından Türkiye’de okullaşma oranı yüzde 20-22 dolaylarında iken Malatya’nın yüzde 14 seviyesinde bulunduğunu ancak bugün Türkiye genelinde anaokulu bakımından okullaşma oranının Türkiye genelinde yüzde 30-35 dolayında olmasına karşın Malatya’da bu oranın yüzde 42’ye ulaştığını, 27 Anaokulunun bulunduğu, 3 anaokulunun ise kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.

Anaokulundaki bu gelişmenin ilköğretim ve ortaöğretimde de yaşanması için çaba gösterildiğini belirten Daşöz, “ Malatya’da Anaokulu ve mesleki eğitimin yükseltmeliyiz. Türkiye’de yüzde 40 oranındaki mesleki eğitim için bir yapısal değişikliğin gerekli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

BELEDİYE’Yİ ZİYARET
Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, Vakıf yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Vali Daşöz’ün ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da ziyaret etti.

Ziyarette konuşan, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, Malatya‘da çok geniş kapsamlı ziyaretlerde bulunacaklarını, amaçlarının Türkiye gündeminden uzaklaşan Malatya’yı yeniden heyecanlı bir düzeye getirmek olduğunu söyledi.

Malatya’da güzel gelişmelerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mesut Parlak, bu gelişmelerin de tam anlamıyla Türkiye gündemine taşınamadığını belirtti.

Prof. Dr. Parlak, MEV’in bugüne kadar yüksek öğrenim gören öğrencilere katkı yapmanın gayretinde olduğunu belirterek, “Vakfımız ilkelerinden ödün vermeyen Türkiye’nin sayılı vakıflarından birisidir. Burada çok güzel hizmetler yapılıyor ama bu hizmetler Türkiye gündemine gelmiyor, görünmüyor” dedi.

Herkesin bu ülkenin ve bu kentin insanları olduğunu kaydeden Parlak, “Hepimizin yüreğinde Türkiye sevdası vardır. Kendi kentimizin sevdası vardır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr.Mesut Parlak, Malatya’ya hizmet noktasında üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini de belirterek, Vagon Onarım Fabrikası ve Şoför Okulu arazisinin mutlaka Malatya’ya kazandırılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaret sırasındaki konuşmasında Prof.Dr.Mesut Parlak’ı yeni göreve seçilmesinden dolayı kutlayarak, MEV’in eğitim alanında Malatya’ya bugüne kadar çok büyük katkıları olduğunu söyledi.

Her yeni dönemin çıtayı biraz daha yükseltmek ve güzel hizmetler üretmek için bir sebep olarak görmek gerektiğini söyleyen Başkan Çakır, göreve geldikleri ilk günden beri ortak akla vurgu yaptıklarını ve istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Malatya’nın dar bir alana sıkıştığını ve bunu açmak için de mutlaka alt merkezlerin, yeni bölgelerin oluşturulması gerektiğini kaydeden Çakır, “Tek merkezli sıkışma, Malatya’mızın gelişmesinin, büyümesinin, düzenli kentleşmesinin önünde en büyük engellerden bir tanesi” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız