SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da Kayısı Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya'da henüz kayısı çıkmamasına rağmen İstanbul'da Malatya kayısısı adı altında kayısı satılmasının da aralarında bulunduğu konuları görüşmek üzere Pazartesi günü İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Milletvekili Öz'ün sekreteryasından şu açıklama yapıldı:

"Malatya nüfusunun % 60’inin geçim kaynağını oluşturan, önemli bir bölümü ihraç edilen ve Türkiye'nin üretiminde dünya birincisi olduğu vitamin deposu meyvemiz kayısının gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında hak ettiği yeri alabilmesi, yeni pazar alanlarının geliştirilmesi, pazarlama plansızlığı sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ve sosyal problemlerin telafi edilebilmesi için;

Malatya’da üretilen yaş kayısının taze olarak başta İstanbul olmak üzere diğer büyük illerimizde de tüketimini artırmak için bir toplantı düzenlenecektir.

Bu toplantıda Malatya ve İstanbul Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları arasında işbirliğini artırmak. İstanbul’daki komisyoncular ve halcilerin kayısı talepleri, miktarı, ambalaj özellikleri gibi ürün özellikleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak.

Ayrıca şuanda henüz Malatya’da kaysı yetişmemesine rağmen İstanbul pazarlarında ve marketlerde Malatya kayısısı adı altında satış yapıldığı. Malatya kayısısının patenti ve coğrafi işaret belgesi almış olduğundan patentini ve kayısı üretici haklarını, emeklerini korumak amacıyla İstanbul’daki hal yetkilileri TÜSEMKOM ( Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları) ile Malatya’dan katılacak olan yetkililerle Ak Parti Malatya Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz’ün himayelerinde sorunları, önerilerini paylaşmak ve çözüm önerileri sunmak üzere 01 Haziran 2009 tarihinde 11:45 ‘de İSMEYDER (İstanbul Yaş Meyve-Sebze ve Bostan Komisyoncuları ) derneğinde bir toplantı düzenleyecektir. Bu çalışmalar diğer büyük illerimizde de yürütülecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız