SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da Kayısı Yürüyüşü

A- A+ PAYLAŞ

14 Temmuz'da başlayacak olan 17. Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'nin tanıtımı için 11 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da bir "Kayısı Yürüyüşü" yapılacağı açıklandı.

Fuar ve festivale ilişkin olarak yapılan danışma toplantısının ardından konuya ilişkin olarak Belediye Bası Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"14 Temmuz Salı günü başlayacak olan 17. Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları büyük oranda tamamlanırken, 11 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’da 2. Kayısı Yürüyüşü yapılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 17. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali ile ilgili olarak İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, MAKİAD Başkanı Ömer Nalçacı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, MAGDER Başkanı Orhan Çekin ve MTSO Genel Sekreteri Sami Payza’nın katıldığı bir istişare toplantısı düzenledi.

Yapılan istişare toplantısının ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir açıklama yaptı. Başkan Çakır yaptığı açıklamada, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile düzenlenen istişare toplantısında 14 Temmuz tarihinde başlayacak olan 17. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali programı ve hazırlık çalışmaları ile ilgili istişarede bulunduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, geçtiğimiz yıl ilki yapılan Kayısı Yürüyüşü’nün bu yıl ikincisinin yine İstanbul’da düzenleneceğini belirtti.

11 Temmuz Cumartesi günü Saat 17.00’de İstiklal Caddesi’nde bulunan Galatasaray Lisesi önünde başlayacak olan 2. Kayısı Yürüyüşü’nün Taksim meydanında biteceği kaydedildi.

Yapılacak olan yürüyüşe herkesi davet eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu yürüyüşümüze ben bütün Malatyalı hemşerilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, İstanbul da yaşayan bütün Malatyalıları davet ediyorum. Kayısı ve Malatya’yı tüm Türkiye’ye tanıtmak amacıyla bunu düzenliyoruz. Ayrıca bu etkinliği İstanbul’da Malatyalıların bir buluşma günü haline dönüştürerek güzel bir organizasyon yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

İstişare toplantısına katılan sivil toplum kuruluş temsilcilerine teşekkür eden Başkan Çakır, yürüyüşün Taksim anıtına çelenk sunulmasıyla sona ereceğini belirterek, Malatya’ya ve Kayısıya faydalı bir organizasyon olması temennisinde bulundu.

TSO Başkanı Hasan Erkoç ise yaptığı konuşmada, kayısının Malatya için önemine değinerek, kayısının Malatya’da sosyal dengeyi sağlayan bir ürün olduğunu söyledi. Kayısının tanıtımı için bu etkinliğin düzenlendiğini kaydeden Erkoç, “Bu etkinlikle, kayısının iç pazar payını artırmayı hedefliyoruz. Yurt dışına ihracatımız var ama iç piyasada da kayısının tanıtılması, tüketilmesi hepimizin görevi. Son iki üç yıldır bu çalışmalar neticesinde iç tüketim % 5’den, % 15’lere çıktı. Ne zaman ki biz bunları % 25’lere taşırsak, üreticiler de bu anlamda gelirlerini daha fazla artırır” dedi.

Kayısı Yürüyüşü’nün bu yıl da düzenlenecek olmasından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden TSO Başkanı Hasan Erkoç, bu organizasyona herkesin sahip çıkarak, katılması gerektiğini sözlerine ekledi. Erkoç, “İstanbul’da yaşayan bütün Malatyalıları, bu yürüyüşe duyarlı olmalarını özellikle istirham ediyoruz. Daha iyi günlere, daha iyi Malatya, gelişmiş bir Malatya’ya sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Son olarak konuşan İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ise yürüyüşün tertiplenmesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, Kayısı Yürüyüşü’nün Malatya’nın tanıtılmasında etkin olacağını söyledi.

Kayısı Yürüyüşü’nün İstanbul’da düzenlenmesinin Malatya dinamiklerinin ortaya çıkmasında önemli bir faktör olacağı kanaati taşıdığını da kaydeden Şavata, kendilerinin bu yürüyüşe katılacağını, bütün Malatyalıları da beklediklerini kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız