SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da "Malatya SİT Alanları" Görüşüldü

0
Güncellendi - 2016-01-29 15:32:41
İstanbul'da
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili olarak kurulan ‘Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’ (KUDEB), çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan KUDEB, Malatya’nın doğal ve tarihi değerleri ile ilgili olarak İstanbul’da Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı’nda bir toplantı gerçekleştirdi.

ÇEKÜL Vakfı başkanı Prof.Dr. Metin Sözen başkanlığında yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, Kent Planlama Şube Müdürü Seyithan Tekin, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Başkanı Gökçek Boyraz, KUDEB uzmanı Mimar Ruhan Doğan'ın yanı sıra Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Arslan katıldı.

İlçelerdeki doğal sit alanları görüşüldü

Yapılan toplantıda Malatya'daki  13 ilçede yer alan tarihi ve doğal sit alanları tek tek gündeme alınarak, değerlendirmeler yapıldı.Toplantı sırasında; Battalgazi Sur İçi Kentsel Tasarımı, Yeşilyurt Adıyaman Caddesindeki Tarihi Evlerin canlandırılması, Arapgir Eski şehirdeki Tarihi Eserlerin Canlandırılması, Arapgir Onar, Koru ve Ormansırtı Köylerinin Kırsal Miras olarak değerlendirilmesi ve ayrıca Darende, Akçadağ, Hekimhan, Kuluncak, Kale, Doğanyol, Doğanşehir, Pütürge, Arguvan ve Yazıhan ilçelerindeki tarihi ve doğal değerler hakkında ÇEKUL vakfına bilgi verilerek değerlendirmelerde bulunuldu.

ÇEKÜL ile işbirliği yapılacak

KUDEB tarafından doğal ve tarihi yapılarla ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde yapılacağı belirtilirken, yapılacak olan tüm çalışmaların Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile işbirliği içerisinde yürütüleceği ifade edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız