SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da Riskli Alanlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:09
İstanbul'da Riskli Alanlar
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul genelinde şu ana kadar yaklaşık 850 hektarlık alanın riskli ilan edildiğini belirterek, bu bölgelerdeki toplam yapı sayısının 14 bin 479’a, bağımsız birim sayısının ise 38 bin 719’a ulaştığını açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul genelinde şu ana kadar yaklaşık 850 hektarlık (2 bin 120 futbol sahası büyüklüğünde) alanın riskli ilan edildiğini açıkladı. Bu bölgelerdeki toplam yapı sayısının 14 bin 479’a, bağımsız birim sayısının ise 38 bin 719’a ulaştığını belirten Bakan Bayraktar, “Bu bölgelerde 123 bin 653 kişi yaşıyor. İstanbul Gazi Osmanpaşa 392 hektarla birinci sırada yer alırken, 168 hektarlık alanla Sarıyer ikinci, Kadıköy de 134 hektar alanla üçüncü sırada bulunuyor” dedi.

İstanbul’da riskli alan ilan edilen bölgelerin tamamına yakınının bireysel başvurulardan oluştuğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğümüze her hafta binlerce çağrı geliyor. Kentsel dönüşümle yenilenen binaları gören diğer vatandaşlarımız endişelerini bir kenara bırakıp, bize başvuruyorlar. Halkımıza yeni, güvenilir, yeşili bol, enerji tasarrufu sağlayan yapılar kazandırmanın ve bunu gönüllülük esasına göre yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

10 AYDA 38 BİN BAĞIMSIZ BİRİM SAYISINA ULAŞILDI

2012 Ağustos ayından bu yana İstanbul’da riskli ilan edilen bölgelerdeki toplam yapı sayısı 14 bin 479’a, toplam bağımsız birim sayısı ise 38 bin 719’a ulaştı. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Zeytinburnu, Güngören, Esenler, Bayrampaşa, Bağcılar ve Kadıköy ilçelerinde riskli alanlar kısmen ilan edilirken, çalışmalar devam ediyor. İstanbul genelinde lisanslı firmalarca riskli yapı olarak ilan edilen yapı sayısı bin 765 olurken, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü bu yapıların bin 442’sinin tescilini yapıp riskli olduklarını tapuya bildirdi. Şu ana kadar il genelinde belediyelerce yıkılan riskli bina sayısı 90’a, yıkım tebligatı yapılan riskli yapıların sayısı da 507’ye ulaştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız