SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstatistik Bilgi Sistemi Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:22
İstatistik Bilgi Sistemi Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü Konu Uzmanları tarafından, daire müdürlüklerinin veri giriş elemanlarına İstatistik Bilgi Sistemi hakkında bilgiler aktarıldı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Akif Canal, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdür Vekili Vahap Şahin, TÜİK Konu Uzmanları ile il ve ilçe veri giriş elemanlarının katıldığı toplantı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, yaptığı konuşmada, "Türkiye İstatistik Kurumu ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgileri derleyip değerlendirmekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bizde kurum olarak tarımsal konularda İstatistik Kurumu ile beraber çalışmaktayız. Tarımsal veriler, tarımsal faaliyetlerle uğraşan kesimin satın alma gücünde ve ekonomik refahında zaman içinde meydana gelen değişmelere ilişkin hesaplamalar yapabilmek amacı ile derlenmektedir. Bölgemizde Tarımsal yatırımlar ve üretim planlamaları yapılırken bizlerin
hazırlamış olduğu bu veriler karar vericilere ışık tutmaktadır. Bizler hala kurum bazlı tahminler yapmaktayız. Tarımsal İşletme Kayıt Sistemi ile işletme bazlı tahminler yapacağız. İşletmelerin tümünü sisteme aktardığımızda daha sağlıklı veriler elde etmiş olacağız. Özverili çalışmalarından dolayı tüm veri girişi yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
TÜİK Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman ise konuşmasında, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile tarımsal istatistik çalışmalarında paydaş kurumlarız. Tarımsal istatistikleri sizlerin yardımlarıyla yapıyoruz. Avrupa Birliği uyum yasalarında tarımsal veriler çok önemli bir yer tutmaktadır. Tarımsal İşletme Kayıt Sistemine tüm parseller aktarıldığında daha sağlıklı tarımsal veriler elde etmiş olacağız. Bu da sizlerin özverili çalışmalarıyla olacaktır. Bu tarımsal istatistiki veriler de ülkemizin ve
bölgemizin karar alıcılarına ışık tutacaktır " dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız