SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstatistiklerde İyiymişiz Ama!..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta oynanan Vestel Manisaspor erteleme maçında, rakip takım oyuncusunun "kasıtlı" olduğu yorumları yapılan darbesiyle sakatlanan Malatyaspor Kalecisi Fevzi İstanbul'da ameliyat oldu. Malatyaspor, Cumartesi akşamı Beşiktaş'la İstanbul'da karşılaşacağı maç için Perşembe sabah kentten ayrılacak. Bu arada, 28. hafta maçlarının istatistiklerinde Malatyaspor birçok değerlendirmede "en iyiler" arasında yeralmasına rağmen, 2-0'lık yenilgi nedeniyle, bu değerlendirmelerin bir anlam ifade etmediği ifade ediliyor.

FEVZİ AMELİYAT OLDU..
Vestel Manisa maçının 17. dakikasında, rakip takım oyuncusu Filip Holosko tarafından, "ofsayt ve elle topu sürme" pozisyonunun devamında sakatlanan Kaleci Fevzi, 4 Nisan Salı günü İstanbul Alman Hastanesi'nde ameliyat oldu.

Fevzi'nin ameliyatını Prof.Dr. Aziz Alturfan'ın yaptığı, Malatyaspor Kalecisinin iç yan bağlarının yırtıldığının saptandığı ve ameliyatla bu yırtığın dikildiği öğrenildi. Fevzi'nin, 2 ay sonra toplu antrenmanlara başlayabileceği de belirtildi.

BEŞİKTAŞ YOLCULUĞU PERŞEMBE'YE..
Bu arada, Beşiktaş'la Cumartesi akşamı saat 19.00'da İnönü Stadı'nda oynayacağı deplasman maçı için Malatyaspor hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılı kafilenin, Beşiktaş maçı için Perşembe sabah 09.50 uçağıyla İstanbul'a gideceği, burada Maçka'daki Hilton Parksa Oteli'nde kalacağı, maçı oynadıktan sonra Pazar sabahı uçakla Malatya'ya döneceği bildirildi.

İSTATİSTİKLER İYİ DE..
Öte yandan, Malatyaspor'un geçtiğimiz Pazar günü kendi sahasında Ankaraspor'la yaptığı, ancak 2-0 kaybettiği karşılaşmanın da değerlendirildiği 28. hafta istatistikleri de yayınlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yeralan istatistikler, Malatyaspor'un bu maçtaki birçok değerlendirme konusunda haftanın en iyilerinden olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanan istatistiklere göre; Malatyaspor kaleye attığı şut değerlendirmesinde 26 şut atan Gençlerbirliği'nden sonra 19 şutla ikinci sırada yeraldı.

Malatyaspor "İsabetli Şut" değerlendirmesinde 11 şutla birinci olurken, Beşiktaş 8 şutla haftanın ikincisi.

"İsabetli Pas" değerlendirmesinde Konyaspor 431 pas ile birinci olurken, Malatyaspor 402 isabetli pasla ikinci sırayı elde etti.

"İsabetli Pas Yüzdesi" değerlendirmesinde yüzde 83'lük oranla Çaykur Rizespor haftanın en başarılısı olurken, yüzde 75'lik oranla Malatyaspor ve Fenerbahçe ikinci oldular.

"İsabetli Orta" değerlendirmesinde 10 orta ile Samsunspor ilk sırayı alırken, 7'şer orta ile Malatyaspor ve Kayserispor ikinciliği elde ettiler.

"Topla Oynama Yüzdesi"nde oyunun yüzde 60'ında topa sahip olan Malatyaspor ve Beşiktaş bu değerlendirmenin birincileri olurken, Yüzde 59 ile Çaykur Rize ikinci sırada yeraldı.

Malatyaspor'u 2-0 yenen Ankaraspor ise haftanın istatistiklerine tek bir değerlendirme konusunda girebildi. O da, "Faul" istatistiklerinde.. Galatasaray 22 faul yaparak ilk sırayı alırken, Ankaraspor 19 faul ile en fazla faul yapan ikinci takım oldu.

Bu arada, futbolcularla ilgili istatistiklerde de, Malatyaspor'un "gol atamayan" forveti Senkerik, 5 şutla haftanın en çok isabetli şut atan futbolcusu olurken, Malatyaspor'un rakibi Ankaraspor'lu Ersen Martin, 7 faulle, Galatasaraylı Emre Aşık'la birlikte haftanın en fazla faul yapanı oldular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız