SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstatistikleri Yakın İki Takım Bu Hafta Rakip

0
Güncellendi - 2019-11-20 04:19:17
İstatistikleri Yakın İki Takım Bu Hafta Rakip
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 12.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, 24 Kasım Pazar günü 19.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda İstanbul temsilcisi Fenerbahçe’yi konuk edecek. 3 puanın çok önemli olduğu karşılaşmada BtcTurk Yeni Malatyaspor, evinde kazanarak iyi gidişatını sürdürmek, Fenerbahçe ise zorlu deplasmandan 3 puan çıkarıp zirveye yerleşmek istiyor.

 Süper Lig’de 11 haftalık bölümde topladığı 18 puanla 7.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 20 puanla lig ikincisi olan Fenerbahçe’yi konuk edecek. Ligde geride kalan 5 haftalık bölümde aldığı 3 galibiyet, 2’de beraberlikle 11 puan toplayan ve iyi bir çıkış yakalayan sarı kırmızılı takım, İstanbul temsilcisi karşısında mutlak 3 puanı hedefliyor. İyi gidişatını sürdürmek isteyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe’yi sahasında yenerek, emin adımlarla zirveye yürümenin hesaplarını yapıyor.

 Ligde 11 haftalık bölümde aldığı 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 20 puan toplayan Fenerbahçe ise zorlu Malatya deplasmanına büyük önem veriyor. Daha önce Malatya deplasmanından 1 galibiyet, 1’de mağlubiyet ile dönen sarı lacivertliler, zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmadan puan ya da puanlar çıkarmak istiyor.

 İKİ TAKIMIN BENZER ÖZELLİKLERİ VAR

Süper Lig’de geride kalan 11 haftada BtcTurk Yeni Malatyaspor 18, Fenerbahçe ise 20 puan toplayabildi. Bu karşılaşmalarda BtcTurk Yeni Malatyaspor 25, Fenerbahçe ise 21 gol kaydetti.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor yüzde 57 isabetli pas oranıyla oynarken, Fenerbahçe’de ise bu oran yüzde 68 olarak gerçekleşti. Sarı kırmızılı takım yüzde 47,5 oranında şut isabeti yakalarken, sarı lacivertli takım ise yüzde 43 isabetli şut oranıyla oynadı.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 11 haftalık bölümde elde ettiği şut isabetinin yüzde 20,8’ini gole çevirirken, Fenerbahçe, yüzde 13,3’lük bir oran yakaladı. Her iki takımda 11 haftalık bölümde 14 asistle oynadı.

 SAVUNMADA DA EŞİT YÖNLERİ VAR

İki takımın hücumda olduğu gibi savunma hattında da benzer özellikleri bulunuyor. BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 11 haftada kalesinde 13 gol görürken, Fenerbahçe ise 12 gol yedi. Sarı kırmızılı takım 4 kez kalesini gole kapatırken, Fenerbahçe sadece 2 kez kalesini gole kapatabildi.

 11 haftalık bölümde sarı kırmızılı takımın kalesine 41 şut atılırken, sarı lacivertlilerin kalesine ise 35 şut atıldı.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor, geride kalan 11 haftada yüzde 73,7’lük top kapma başarısı sağlarken, Fenerbahçe’de bu oran yüzde 63,5 olarak gerçekleşti. Yeni Malatyaspor, 562 ikili mücadele kazanırken, Fenerbahçe 610 ikili mücadele kazandı. Malatya ekibi yüzde 50,2 oranında ikili mücadele kazanma oranıyla oynadı, Fenerbahçe de ise bu oran yüzde 53,1.

 PAS İSABETİ VE ÇALIM BAŞARISINDA DA İSTATİSTİKLER BİRBİRİNE YAKIN

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe’nin pas oranlarında da birbirine yakın bir istatistiği bulunuyor.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor 11 karşılaşmada 3 bin 901 isabetli pasla oynarken, Fenerbahçe 5 bin 431 isabetli pas oranını yakaladı.  Pas isabetinde sarı kırmızılı takım yüzde 81,5, sarı lacivertli takım ise yüzde 85,3’lük bir oranla oynadı.

 Ligde 11 haftalık bölümde BtcTurk Yeni Malatyaspor 22, Fenerbahçe ise 46 isabetli orta yaptı. Ligde 11 haftada BtcTurk Yeni Malatyaspor 114 başarılı çalım ile oynarken, bu oran Fenerbahçe’de 113.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Emre (4 yıl önce)
    Malatyanın sezon sonundaki yerini belirleyebilecek kadar kritik bir maç . İnşallah kazanırız .
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (4 yıl önce)
    Vedat Muriçi tutun yan dan gelen toplara dikkat edin Fenerbahçenin adı sizi korkutmasın 3 puan allahın izniyle Yeni Malatyasporumuzun olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Teknik Heyetine oyunculara guveniyoruz FenerI Yeneceksiniz ve basin tv yorumculari,sizlere,ovguler yagdiracaklar hocaniz Sergen icin FenerI yenin
    0
    0
    Yanıtla