SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte ABD'nin Yeni Başkanı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:10
İşte ABD'nin Yeni Başkanı
A- A+ PAYLAŞ

 

ABD seçimleri Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney'nin 203, Obama'nın 303 delegesi var.

Kilit eyaletler Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio'yı Obama kazandı. Obama ilk mesajını Twitter'dan verdi, seçmenlere teşekkür etti. 

ABD'nin 45. başkanını seçecek seçimler sonuçlandı. Obama, 4 yıl daha ABD'yi yönetecek. Resmi olmayan sonuçlara göre Obama'nın 303, Romney'nin ise 203 delegesi var. Başkan seçilmek için 270 delege gerekiyordu.

Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğunu ise korumayı başardı.

KRİTİK EYALET PENNSYLVANIA OBAMA'NIN

ABD seçimlerinde kilit eyaletler olarak gösterilen Pennsylvania, Michigan, Wisconsin ve New Hampshire'ı Demokrat aday Barack Obama kazandı. Pennsylvania'daki 20 delege Obama'nın oldu.

Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts, Maryland, Delaware, New Jersey, Illinois, Maine, Washington DC, Vermont, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Minnesota, New Mexico, Iowa ve Rhode Island eyaletlerini ise Başkan Barack Obama kazandı. Vermont'un delege sayısı sadece 3. Kentucky ve Indiana eyaletlerini Romney'nin, Vermont'u ise Obama'nın kazanması bekleniyordu.

Romney şimdiye kadar 18 eyaleti kazandı. Kentucky, Indiana, West Virginia, Oklahoma, Arkansas, Tennesse, Alabama, Georgia, Utah, Missouri, Arizona, North Carolina ve South Carolina eyaletlerini Romney kazandı.

FLORIDA'DA BAŞA BAŞ YARIŞ

Kritik eyalet Florida'da sandıklar kapandı ve ilk sonuçlara göre Obama önde gidiyor. Bir diğer kritik eyalet olan Virginia'da iki aday başa baş giderken, 18 delegeli kritik eyalet Ohio'de Obama önde gidiyor.

ROMNEY'NİN ZAFER KONUŞMASI HAZIR

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday Mitt Romney de, seçim sonuçlarını izlemek için son hazırlıklarını tamamladı. Romney "zafer konuşma"sını hazırladı. Romney'nin konuşmasının bin 118 sözcükten oluştuğu belirtiliyor.

OBAMA'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

ABD Başkanı Barack Obama'nın kampanyasının merkezi Chicago'da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Obama ise, kampanya noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulundu.

Seçim sonuçlarını memleketi Chicago'da izleyen Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllülere destek verdi ve kampanyasının son durumunu değerlendirdi.

BASKET MAÇINI OBAMA KAZANDI

Bunun yanında Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı. Basketbol maçını Obama'nın takımı 20 sayı farkla kazandı.

OHIO'DE MEYDAN SAVAŞI

Obama'nın başkan yardımcısı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Romney'nin başkan yardımcılığına aday olan Paul Ryan, seçimlerde en fazla çekişme yaşanması beklenen Ohio eyaletinde son dakika oylarını kazanmak için mücadele etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız