SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşte AKP Zihniyeti'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, Malatya Park Alışveriş Merkezi ile ilgili izinler konusunda şikayet ettikleri eski belediye başkanı ve meclis üyeleri ile diğer yetkililer için İçişleri Bakanlığı'nın yargılama izni vermemesine tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticileri, Malatya Girişim Grubu tarafından "fabrika" inşaat izniyle başlatılıp "İş Merkezi" olarak tamamlanan Malatya Park Alışveriş Merkezi'yle ilgili bir basın toplantısı yaparak; mahkemenin “yürütmeyi durdurma” kararı vermesine rağmen, İçişleri Bakanlığının dönemin Belediye başkanı başta olmak üzere Meclis ve diğer yetkilileri için verdiği “lüzumu muhakemeye gerek yoktur” kararını eleştirerek “Bu AKP zihniyetinin en bariz örneğidir” iddiasında bulundular.

MHP İl binasında gerçekleşen ve Avukat Hakan Omaç’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan il başkanı Ömer Ekici “MHP olarak, Malatya Girişim Grubu tarafından (MGG) ‘fabrika’ inşaat izniyle başlatılıp ‘İş Merkezi’ olarak tamamlanan Malatya Park Alışveriş Merkezi'yle ilgili, verilen imar izinlerinin yasal olmadığı iddiasıyla dönemin Belediye başkanı Cemal Akın, Belediye Meclis üyeleri ve diğer belediye görevlileri hakkında işlem yapılmasını için İçişleri Bakanlığına başvurmuştuk. İçişleri Bakanlığı tarafından partimize gönderilen yazıda ‘Bahse konu alanda yapımı devam eden inşaatın imar plan tadilatının imar mevzuatına uygun olarak yapılarak değişikliklerin ruhsata işlendiğinin anlaşıldığı, bu sebeple adı geçen belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve diğer belediye görevlileri hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığı’ belirtmiştir.

Aynı konu eski Hal binasını satın alan Hollanda kökenli ACK Firmasının Malatya Girişim Grubu tarafından (MGG) ‘fabrika’ inşaat izniyle başlatılıp ‘İş Merkezi’ olarak tamamlanan Malatya Park Alışveriş Merkezi'yle ilgili, verilen imar izinlerinin yasal olmadığı iddiasıyla Malatya Belediyesi aleyhinde açtığı davayla ilgili olarak ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermiştir. Mahkeme yapılan işlemlerin hukuka uygun olmadığı kararını vermesine rağmen İçişleri Bakanlığı ilgili görevliler için ‘lüzumu muhakemeye gerek yoktur’ görüşünü savunuyor. Bu durum ise 2009 seçim öncesi verilen imar durumlarının tamamen hülle yoluyla Malatyalıların aldatılmasına göz yuman, seyirci kalan dönemin Belediye yetkililerinin cezalandırılmaması AKP’nin usulsüzlükleri, yolsuzlukları ve kendi adamlarını nasıl kayırdığının bir göstergesidir.” iddiasında bulundu.

Ekici, “Hedefimiz, Alış veriş merkezinin yapılış süreci içerisinde hülleye taraf olan, Malatyalıların aldatılmasına göz yuman dönemin yöneticilerinden hesap sorulmasını sağlamak olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız