SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte AKP'nin Yeni İl Başkanı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:06
İşte AKP'nin Yeni İl Başkanı
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin 18 Ocak Pazar günü yapılacak olan il kongresinde tek başkan adayı olarak seçimlere katılacak ismin, talipli 5 kişiyle, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yapılan mülakatın ardından Hakan Kahtalı olarak belirlendiği bildirildi.

3 İSİM ELENMİŞ, 5 İSİM ANKARA'YA DAVET EDİLMİŞTİ..

Milletvekili adaylığı düşündüğü için yeniden il başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Avukat Bülent Tüfenkçi'nin yerine, bu görev için İdris Boztaş, Avukat Özcan Çetin, Hakan Kahtalı, Nuh Poyraz, Nurettin Sert, İsmet Gürbüz Yılmaz, Mücahit Balin ve Mahmut Üner Özer talip olmuşlardı. Tek adayla kongreye gitme geleneği bulunan AKP'de, il başkanlığına talip olan 8 isim geçtiğimiz hafta Ankara'ya davet edilmiş, Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu ile görüşmüşlerdi.

Bu görüşme sonucu İdris Boztaş, Nurettin Sert ve Mahmut Üner Özer'in devre dışı bırakıldıkları, diğer 5 ismin mülakat yapılmak üzere Ankara'ya davet edilmeleriyle anlaşılmıştı. 

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin yanı sıra davet edilen Hakan Kahtalı, Avukat Özcan Çetin, Mücahit Balin, Nuh Poyraz ve İsmet Gürbüz Yılmaz mülakat için Çarşamba günü Ankara'ya gitmişlerdi. Çarşamba günü yapılması beklenen mülakat, Başbakan Davutoğlu'nun programının yoğunluğu nedeniyle 1 gün sonraya ertelenmişti.

SABAHA KARŞI MÜLAKATA ALINDILAR..

AKP'nin Malatya İl Başkanlığına talip olan 5 isim, Perşembe gecesi saat 22.00'de mülakat için Başbakanlık Resmi Konutu'na çağrıldılar ve Cuma sabaha karşı 02.30'da mülakata alındılar. 

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ile AKP Malatya İl Koordinatörü Fahrettin Boyraz'dan oluşan heyet, Hakan Kahtalı, Avukat Özcan Çetin, Mücahit Balin, Nuh Poyraz ve İsmet Gürbüz Yılmaz'la mülakat yaptı.

Mülakatın ardından saat 03.45 sıralarında, İl Başkan adayı olarak Hakan Kahtalı'nın belirlendiği açıklandı.

Tek aday ve tek liste ile kongre yapma geleneği bulunan AKP'nin, 18 Ocak Pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak ve 10.30'da başlayacak olan il kongresine Hakan Kahtalı, tek aday olarak katılacak ve seçilecek.

8 YILDIR YÖNETİMDE..

Avukat Bülent Tüfenkçi başkanlığındaki mevcut yönetimde Hukuki ve Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev alan, zaman zaman da İl Başkan Vekilliği yapan Hakan Kahtalı, serbest ticaretle uğraşıyor. AKP Malatya İl örgütünde, 2007'den itibaren çeşitli görevlerde bulunan Kahtalı, aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi. 1966 doğumlu olan, evli ve 3 çocuk babası Kahtalı, milletvekillerinden Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a, ayrıca Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne yakın bir isim olarak biliniyor.

KARŞILAMA YAPILDI..

Bu arada, İl Başkan adayı olarak belirlenen Hakan Kahtalı, Cuma akşam saatlerinde Ankara'dan Elazığ'a uçakla, oradan karayoluyla Malatya'ya geldi. Kahtalı, parti yöneticileri ve partililer tarafından Elazığ yolunda karşılandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız