SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Asfalt Yol!

A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık 3 yıl önce 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan bir trafik kazası ile gündeme geldikten sonra onarımı ve asfaltlanması yapılan Arapgir-Divriği karayolunun kısa sürede trafik kazasının yaşandığı dönemin şartlarına döndüğü gözleniyor.

Yolun Malatya sınırları içinde kalan 29 km’lik bölümünün onarımı ve asfaltlanması için 9 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen ve 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasından sonra siyasilerin girişimi ile Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü çalışma başlatmış, yolun 12 km’lik bölümü asfaltlanmış, kalan bölüm ise astarlı kaplama olarak düzenlenmişti.

Sözkonusu trafik kazasından sonra oluşan kamuoyu baskısı ile yapımına başlanan Arapgir-Divriği karayolundaki çalışmalara ilişkin olarak AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2008 Ağustos ayında yaptığı açıklamada yolun tamamının asfaltlandığını ve 2008 Eylül ayında ulaşıma açılacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra ise 12 Haziran seçimleri için Mayıs ayında gittiği Arapgir’de Arapgir-Divriği yolunun 12 km’sinin asfaltlandığını 17 km’sinin ise astar kaplama olarak düzenlediğini açıkladı.

Tüm bu süreçten sonra bugüne geldiğimizde ise Arapgir-Divriği yolunun asfalt olduğunu söylemek artık mümkün değil. Yolun Malatya sınırları içinde kalan bölümü neredeyse köstebek yuvası denilecek kadar çukurlarla sürüp gidiyor. Yolda bir zamanlar asfalt olduğunu gösteren numunelik asfalt parçalarını saymazsak Arapgir-Divriği yolu bütünüyle stablize köy yolu niteliğine, yani 9 kişinin öldüğü o acı kazanın öncesine dönmüş durumda.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün kalitesiz materyal kullanarak yaptığı asfaltın 3 yıl sonra yok olması bir yandan bu yolu kullanan insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarken, diğer yandan kamu kaynaklarının israf edilmesi ve kamu kuruluşlarının özensiz çalışması sorununu gündeme getiriyor.

Bu yolu sıklıkla kullanan Arapgir ve Arguvanlı vatandaşlar ise, yeni bir acı yaşanmadan yolun nitelikli bir çalışma ile yeniden yapılmasını beklediklerini, bu konuda AKP milletvekillerinden ilgi beklediklerini vurguluyor.

HABER: NİYAZİ DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız