SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Boztepe Gölü

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:14
İşte Boztepe Gölü
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da temeli 1997 yılında atılan Boztepe Barajı, su tutulması nedeniyle tamamen doldu. 
 
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Kuruçay üzerinde, sulama amacıyla 1997 yılında temeli atılan ancak 15 yıl sonra su tutmaya başlayan Boztepe Barajı Gölü, su tutulması nedeniyle tamamen ortaya çıktı.
 
Malatya-Sivas karayolu üzerindeki Sarsap Tüneli mevkiine gelip geçenler, Boztepe Barajı’nı seyretme fırsatı da buldu.
 
Boztepe Barajı ile 2 belde ve 17 köy ile 20 mezranın sulama suyu ihtiyacının giderilmesi bekleniyor. Baraj nedeniyle Yazıhan bölgesindeki tarımsal faaliyetlerde ise yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.
 
Barajın sulama kanallarının da bitirilerek tamamen hizmete girmesi isteniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız