SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşte Bunları Söyleyecektim!.'

A- A+ PAYLAŞ

AKP il başkanı Mustafa Şahin'den randevu talebine yanıt alamadığını belirten Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Mehmet Moran, görüşmenin gerçekleşmiş olması halinde söylemeyiplanladıklarını kamuoyuna açıkladı.

Moran, basına gönderdiği açıklamada, "Uzun Süreden beri üzerinde çalıştığım ve mücadele ettiğim Şeker arazisi üzerine yapılmak istenen hastahane akkında 4 aşamalı bir çalışma yaptım ilk üç aşamayı sizler ve kamuoyuyla paylaştım. 4 aşamada 113 trilyon lira ile nelerin yapılabileceğini Ak Parti İl Başkanlığında Sayın İl Başkanı ve yönetimine bilgi vererek atılan bu yanlış adımdan dönülmesini talep edecek ve aracılığınızla kamuoyunu bilgilendirecektim. Bu sebeple 18/09/2009 tarihinde Gerek Basın aracılığı ile ve gerekse nezaket gereğince İl Başkanı sayın Mustafa Şahinden Randevi istedim sekiz gün geçti bir cevap alamadım bugün 25/09/2009 tarihinde yine telefonla randevu talebimi yeniledim ancak olumlu cevap alamadım. Bu sebeple Sayın İl Başkanına arzetmek istediğim açıklamamı basın aracılığı ile kamuoyuna açıklıyorum."dedikten sonra şöyle devam etti:

"Şeker Fabrikası arazisine yapılmak istenen Hastahanenin ihalesi Ekim ayında ve hala TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılmış olan mevcut protokol geçerli. (Yani Şeker arazisine yapılacak hastaneye karşılık Devlet ve Beydağı hastanelerinin yıkılarak arsalarının TOKİ ye devri protokolü) TOKİ tarafından yapılacak olan 640 yataklı hastane projesi için daha önceden yapılmış olan protokol hala geçerli takvim hızla işliyor ve vakit daralmaktadır. Malatya kamuoyunun Ak Parti İl Başkanlığını ve Ak Partinin sayın vekillerini siyasi baskı altına almalarını, Malatya Kamuoyunun talep ve beklentileri doğrultusunda Malatyanın Sosyo-Ekonomik çıkarları göz ardı edilmeden, Menfaatlerinin en üst düzeyde korunmasını, Malatya kamuoyunun mağduriyetine meydan vermeden, mevcut protokolün yeniden düzenlenerek ihalenin bilahare yapılmasını özellikle bekliyoruz. Siyasi Partileri, Sivil Toplum Örgütlerini yetkili ve yetkisiz her vatandaşı bu konuda bir tavır içerisine girmeye davet ediyorum Artık Malatya Kamuoyunun bu konuda sesini yükseltmesi gerektiğini, zamanın daraldığını hatırlatmakta tekrar fayda görüyorum.

Gerekirse Sayın Valimizin Kent Konseyini toplayarak konunun tüm taraflarının görüşlerini alarak Ortak Aklın Işığında tarafların mutabık olacağı bir kararın hayata geçirilmesi yönünde kararlar alınmasını öneriyorum. Sayın Valimiz Malatya Kamuoyunun hassasiyetlerini dikkate almalıdırlar.

Nedenleri önem arz etmektedir şöyleki;
A- Yapılmak istenen İşin sonunda Malatya karlı çıkmalı, şehrin rantı şehre kalmalı, TOKİ nin başka şehirlerdeki bütçe açığını kapatmak için transfer Malatya’dan yapılmamalı. ( "Beydağı na konut ve dönüşüm yapılıyor ya" denilebilir. TOKİ orada subvanse yapmıyor, ihtiyaç yok, çünki konut ve dönüşüm projesi kendi kendini finanse ediyor. Toki nin daireleri 32 000 Tl ye maledip 2-3 katına sattığı unutulmamalıdır )

B- Bu rant şehre nasıl ve hangi projeler için sarf edilebilir? tartışma açılmalı. Misal:

Her iki hastanenin yerinin rantı (yaklaşık 110 milyon tl.) karşılığında TOKİ den şu 5 projeyi Malatya ya yapması istensin;
Bizim Ekibimiz Yerel seçimleri kazansa idi 113 Trilyona aşağıdaki eserleri toptan Malatya halkına kazandırırdık.

1- 800 yataklı Yeni hastane yapılması. (tercihimiz; Şeker arazisinin yeşil alan olarak korunması ve hastanenin şöför okulu karşısına yapılması.) (yaklaşık 50 milyon tl)

2- Yeni Kadın doğum ve Çocuk hastanesi yapımı (yaklaşık 20 milyon tl) (Devlet hastanesi yanındaki 7 dönümlük eski belediye otobüs garajı yerine yapılabilir ki burası iki dönem önce bu maksatla Belediye tarafından düşük bir bedelle Sağlık Bakanlığına verilmiştir. Başka amaçla kullanılırsa mahkemelik olabilir.)

3- Bakırcılar çarşısının yıkılarak altı 2 kat otopark ve üstü çarşı olarak yeni hali ile sahiplerine bedelsiz verilebilir. (otopark belediye ye) (yaklaşık 15 milyon tl)

4- Eski Şire pazarı yenilenerek (iç ve dış cephe giydirmesi ve avlu düzenlemesi) turistik yerel ürün pazarına dönüştürülebilir. (yaklaşık 3 milyon tl)

5- Eski belediye binası yerinin üstü meydan altının bir katı çarşı ve bir katıda otopark olarak inşa edilebilir. (yaklaşık 12 milyon tl) (Ziraat Bankası yerinin Belediye SOS binası ile takası yapılarak.)

Her iki hastanenin arsa rantı iyi organize edilebilirse bütün bunlar yapılabilir.

Sonuç olarak Malatya’nın yüksek menfaatleri Ak Partinin attığı yanlış adımdan geri dönmesini gerektirmektedir. Malatya’nın menfaatleri için kamuoyu talepleri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde kamuoyu vicdanında mahkum olunacağını, yapılmakta olan hatadan dönmenin büyük bir erdem olduğunu hatırlatmakta tekrar fayda görüyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız