SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Christian Cueva'nın Yeni Takımı

0
Güncellendi - 2021-01-27 05:52:14
İşte Christian Cueva'nın Yeni Takımı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Brezilya'nın Santos FC'den transfer ettiği, ancak Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun 8. haftada oynanan Yeni Malatyaspor - Denizlispor maçından sonra, gerekçesi bugüne değin açıklanmayan bir kararla kadro dışı bırakmasından sonra, geçtiğimiz hafta sözleşmesi fesh edilen Christian Cueva, Suudi Arabistan'ın Al Fateh Futbol Kulübü ile anlaştığı ve 25 Ocak Pazartesi günü sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Suudi Arabistan'ın Süper Lig düzeyindeki 'Profesyonel Lig'inde mücadele eden Al Fateh Futbol Kulübü,Cueva'nın transferini, sosyal medya hesaplarından  "Perulu Uluslararası futbol yıldızı Cueva'nın sözleşmesi tamam" şeklindeki açıklamayla duyurdu.

Cueva için 'Hoş Geldin' videosu hazırlayan ve yayınlayan Al Fateh, bu videoda Cueva'nın Yeni Malatyaspor maçlarına yer vermedi.

Sözleşme süresi açıklanmayan Perulu orta saha oyuncusu Cueva, Al Fateh'de 10 numaralı formayı giyecek.

"Tanrı krizleri fırsata, sıkıntıları nimete dönüştürür"

Christian Cueva ise sosyal medya hesabından Al Fateh Futbol Kulübü formasıyla paylaştığı fotoğrafının eşliğinde, “Güven! Tanrı krizleri fırsata, denemeleri öğretilere, sıkıntıları nimete dönüştürür" mesajına yer verdi.

Yeni Malatyaspor taraftarı çok sevmişti ama...

Yeni Malatyaspor,  Christian Cueva'yı, 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde satın alma opsiyonu ile Brezilya FC'den kiralamıştı. Cueva, oynadığı karşılaşmalarda Yeni Malatyaspor taraftarının beğenisini kazanmıştı.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, yüksek performansla oynadığı Denizlispor maçının 37. dakikasında Cueva'yı oyundan alması ve sonrasında yaşandığı iddia edilen, ancak şeffaf biçimde kamuoyuna anlatılmayan bir dizi gelişme sonrasında süresiz kadro dışı bırakması taraftarın büyük tepkisine yol açmıştı.

Cueva, uzun süre Malatya'da bekledikten sonra, kadro dışı kararının değiştirilmeyeceği düşüncesiyle yeni yıl öncesinde ailesi ile birlikte Peru'ya gitmiş ve burada özel eğitmen nezaretinde antrenmanlara devam etmişti.

Christian Cueva, Yeni Malatyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile karşılaştığı maç öncesinde Malatya'ya gelmiş ve yönetimle yeniden anlaşmak için girişimlerde bulunmuştu.

Ancak, kulüp yönetiminin maddi sorunlar yüzünden üstünde etkisini yitirdiği ve kendi kararları konusunda serbest bıraktığı öne sürülen  Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun 'Cueva inadı'nın kırılamaması sonucunda, YMS yönetimi Cueva'nın sözleşmesini karşılıklı olarak feshedildiğini açıklamıştı.

Cueva, Yeni Malatyaspor'dan geçmişe dönük alacaklarından da vazgeçmişti.

Cueva'nın eşi “Hamzaoğlu, Güney Amerikalılarla bir sorunun mu var?” diye sormuştu

Christian Cueva'nın eşi Pamelita Lopez Solorzano da eşinin Yeni Malatyaspor'dan Al Fateh'le sözleşme imzalamasından sonra instagram hesabından yayınladığı mesajda, "Tanrı iyidir ve merhameti herkes için büyüktür... Seni Seviyorum Cueva" dedi...

Eşi ile birlikte yaklaşık 4 ay Malatya'da yaşayan Pamelita, 8. haftada oynanan Yeni Malatyaspor - Denizlispor maçında Cueva'nın geçerli bir neden yok iken maçtan alınması sonrasında, Yeni Malatyaspor’daki Güney Amerikalı oyuncuları da etiketleyerek, “Hamzaoğlu, Güney Amerikalılarla bir sorunun mu var?” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Yeni Malatyaspor'daki bir diğer Güney Amerikalı (Arjantin) oyuncu, kaleci Guido Herrera'nın sözleşmesi de Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun talebiyle feshedilmişti.

Mehmet GÖRESİYE, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • kaan (3 yıl önce)
    Gören de derki sanki Malatya dan MESSİ geçmiş,1-2 ay bekleyin görün bakın ne oluyori,bundan bir şey olmaz, gene açıklamayı bayan cueva yapar,araplar işi bilmeden oynayacak diye çok beklerler , onllarda para çok bol bol harcarlar o ayrı.............................
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozoklu 44 (3 yıl önce)
    Satın alma opsiyonunu kullanıp sonrasında satabilirdi. Trabzonspor Sörloth’den nasıl kazandıysa, oda kiralıktı. Gerçi Gilherme olayında yönetimin nasıl kiralık antlaşmalar yaptığını da gördük.
    0
    0
    Yanıtla
  • grandrock (3 yıl önce)
    Bence hem Malatyaspor için hem de Cueva için en iyisi oldu. Hamza Hoca taşı oynatır ama Cueva'yı oynatamazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilhan (3 yıl önce)
    Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Türkiyenin en basiretsiz,bilgisiz yönetimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    .Hamza hoca soyunma odasında yaşananları anlatmamışsa ,bu onun nezaketinden dolayıdır.Teknik direktörüne diğer fıtbolcuların içinde küfür eden bir futbolcu cueva değil messi bile olsa kovulmalıdır.Ahlaksız futbolcu Malatyaspor da olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (3 yıl önce)
    kiralik futbolcudan ne parası kazanılir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Bence böyle bir futbolcu kaybedilmeyecekti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kurtuldu sahipsiz takımdan. Helal olsun kariyerini kurtardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Kulübümüzün neden sıkıntıya düştüğünün sebeplerinden küçük bir örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi (3 yıl önce)
    Bu klübü yönetenler,takımı herşeyiyle ateşe attılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozuklu44 (3 yıl önce)
    Böyle bir mesaj yazdığına göre çok iyi bir paraya anlaşmış. Kendisine hayırlı olsun. İyi bir yönetim ve hoca olaydı Cueva’dan iyi bir para kazanabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş ,kiralık futbolcudan Malatyaspor nasıl para kazanacak acaba.Söylede bizde bilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Satın alma opsiyonlu kiralık futbolcudan para kazanılır.
    0
    0
    Yanıtla