SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Devletin Hassasiyeti!..

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesi Hasançelebi Kasabası sınırlarında 2 bin 155 hektar arazinin İngiliz Starex International Şirketi'ne satıldığı yolundaki haberlerden, "Malatya'da birilerinin haberdar olduğu" anlaşıldı. Söz konusu şirkete, maden arama ruhsatı verildiği Malatya'daki bir resmi yazışmayla ortaya çıkarken, yazışmadaki bir ayrıntı, konuya ne kadar "gayriciddi" bakıldığını da yansıtıyor. "Paraf" bilgilerinden, 31 Mart 2006 tarihli olduğu anlaşılan, Vali adına Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre'nin imzaladığı resmi yazıdaki tarih ise "31/06/2006" olarak yeralıyor. Yani daha gelmemiş bir zamanda imzalanarak işleme konulmuş bir yazı söz konusu.

İngiliz şirketinin, demir cevheri açısından çok zengin olan Hasançelebi bölgesinde 2 bin 155 hektar arazi aldığı yolundaki bilgi, bir ajans haberinin ardından malatyahaber.com tarafından kamuoyuna duyurulurken, haberi malatyahaber.com'dan okuyan Hasançelebi Belediye Başkanı Şerif Yıldırım, 17 Mayıs Çarşamba günü öğleden önce itibarıyla Hekimhan'da yaptığı görüşmelerde, İlçe Kaymakamlığı ve Mal Müdürlüğünün, bu konuda hiçbir bilgisinin olmadığını öğrendiğini belirtmişti.

malatyahaber.com istihbaratı, 31 Mart 2006 olması gerekirken 31 Haziran 2006 tarihini taşıyan Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nün, İngiliz şirketine maden arama ruhsatı verildiğine ilişkin yazısının da, bu haberlerin yayınının ardından ortaya çıktığını, "gitmesi ve olayı bilmesi gereken yerlere gönderildiğini" belirledi.

İŞTE "GELMEMİŞ" TARİHLİ YAZI..
Kupürü yukarıda görülen söz konusu yazıda şöyle deniliyor:

"..Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan 21.03.2006 tarih ve ... sayılı yazılarında ilimiz Hekimhan ilçesi hudutları dahilinde bulunan ve İran Cad.53/6 Gazi Osmanpaşa Çankaya-ANKARA adresinde bulunan STAREX Madencilik San. ve Tic.Ltd. Şti'ne 3213 sayılı Maden Kanununun 5177 sayılı Kanun'la değişik 16 maddesi gereği sicil 20061740 sayılı ve IV. Grup Maden arama ruhsatı ilk kez verildiğinden, ruhsat sahiplerinin bağlı bulundukları defterdarlıklara bilgi verilmiştir.

Arama ruhsat sahipleri, 3213 sayılı kanunun ve ilgili kanunlar çerçevesinde ruhsat alanlarında sadece arama faaliyetlerinde bulunabilirler. Üretim faaliyetlerinde bulunabilmeleri için Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden üretim belgesinin alınmış olması ve üretilen madenin sevk irsaliyesi ile sevk edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim..

Mehmet Tevfik Emre
Vali a.
Vali Yardımcısı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız