SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşte Durum Bu..'

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor'da kulüp basın sözcüsü Faysal Elkoca, eski başkanların alacaklarından vazgeçmemesi durumunda kulübün kapanma noktasına geleceğini söyledi. Kulübün yeni yönetimi görev bölümü de yaptı.

Nurettin Soykan Tesisleri'nde bir basın açıklaması yapan Elkoca, “Yönetime aday olmadan önce Başkanımız Hanefi Selimoğlu, Başkan Vekilimiz Mehmet Aydın ve ben sayın Orhan Kaya ile bir görüşme yaparak, kendisinin aday olmasını istediğimizi söyledik. Kendisi devam etmeyeceğini bizlere söyledi. Kulüp Eski Başkanlarından İlhan Kavuk ve Orhan Kaya ile yaptığımız görüşmede kulüpten alacaklarını sileceklerini taahhüt ettiler. Sayın Haşim Karadağ ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Bizler eski başkanların alacaklarını silmesi halinde aday olacağımızı ilan etmiştik. Ama maalesef başkan alacaklarının silinmediğini gördük. Biz, Malatyaspor'un kapanmaması noktasında göreve talip olduk” dedi.

Elkoca, yönetime gelir gelmez kulübün yapısı üzerinde incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Takım mevcut haliyle kapanma noktasında bulunmaktadır. Bunu söylemekte herhangi bir sakınca görmüyorum. Malatyaspor kulübü eski başkanlar tarafından kesinlikle art niyetli olarak yönetilmemiştir. Başkanlarımız Malatyaspor'a hizmet yapmak amacıyla gelmişlerdir. Ama maalesef başarısız olmuşlardır. Eski başkanlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Malatyaspor'un kapanmaması noktasında eski kulüp başkanlarının alacaklarından vazgeçmelerini bekliyoruz. Yoksa takım kapanma noktasına gelecektir. Biz, şeffaf bir yönetim oluşturacağımız söylemiştik. Bu konuda da çalışmalara başladık ve devam ediyoruz. Olumlu ve olumsuz bütün çalışmaları sizlerle paylaşacağız. İlk önce şunu söylemek istiyorum ki, Malatyaspor mevcut durumu ile kapanma noktasında bulunmaktadır. Kulübün kapanmaması için ilk şart eski kulüp başkanlarının alacaklarından feragat etmesi gerekiyor. Umarız vazgeçerler” diye konuştu.

Malatyaspor kulüp yönetiminin medya ve taraftarlardan oluştuğunu kaydeden Elkoca, “Biz, mülki amirlerden maddi anlamda bir talepte bulunmuyoruz. İşe Malatyaspor'un 10 yıllık hesaplarını incelettirmeyle başladık. Mülki amirler para verecek, bizlerde kulübü yöneteceğiz diye bir durum söz konusu değildir. Şu anda Malatyaspor önünü göremiyor ve bizler takımın önünü görebilmesi için çalışacağız. Takım saygınlığını kaybetmiş durumda. Bu nedenle kısa süre aralıklarla kongreler yapılıyordu. Bizler Malatyaspor sevdalıları olarak takıma sahip çıktık. Bu cesaret ve yürek ister. Takımı çirkin yapılaşmasından kurtararak, eski şaşaalı günlerine döndürmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında kulübümüze 11 araç bulunmaktadır. Bu araçlardan bir tanesi İstanbul'daki irtibat bürosuna tahsis edilmiş. Bu araçla ilgili incelememiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Faysal Elkoca, kulübün gelir giderleriyle ilgili verdiği bilgi de, “GELİRLER: Esenlik reklam geliri 708 bin TL, Sportif A.Ş reklam geliri 140 bin 394 TL, Haşim Karadağ ve Orhan Kaya 1 milyon 721 bin 147 TL, diğer yöneticilerden gelirler 30 bin 900 TL, M sport parkometre gelirleri 128 bin 772 TL, İstanbul yardımlaşma gece gelirleri 594 bin TL, iç saha maç hasılat gelirleri 107 bin 701 TL, kira gelirleri 5 bin 247 TL, bağış ve teberrular 441 bin 995 TL, 91 bin dev öğrenci bağışı 50 bin TL, spor toto ve iddia geliri 1 milyon 641 bin 795 TL, üye aidat gelirleri 4 bin 250 TL, futbol federasyonu gelirleri 1 milyon 313 bin 489 TL, diğer çeşitli gelirler 3 bin 338 TL ve iş avansı Selahattin Dağıstanlı 2 bin 990 TL olmak üzere toplam 6 milyon 894 bin TL. GİDERLER: 2008-2009 yılı futbolcu ödemeleri 1 milyon 661 bin 745 TL, TFF'deki 2007-2008 yılı futbolcu ödemeleri 748 bin 123 TL, TFF'deki kapatılan futbolcu dosya ödemeleri 748 bin 123 TL, deplasman giderleri 154 bin139 TL, taşıt araç giderleri 19 bin 172 TL, iç saha müsabaka giderleri 21 bin 439 TL, noter giderleri 3 bin TL, TFF işlem giderleri 241 bin 862 TL, TFF diğer giderler 83 bin 130 TL, TFF ceza giderleri 183 bin 750 TL, TFF müsabaka hasılat payları 6 bin 244 TL, malzeme alım ve bakım onarım giderleri 15 bin TL, Bilgisayar, kırtasiye giderleri 992 TL, haberleşme, telefon, internet ve kargo giderleri 12 bin 236 TL, Orduzu Pınarbaşı tesis gideri 6 bin 271 TL, İnönü stadı giderleri 483 bin 174 TL, İstanbul irtibat büro giderleri 115 bin 147 TL, İAŞE ve yemek giderleri 61 bin 551 TL, tedavi ve sağlık giderleri 11 bin 493 TL, piyasa borç ödeme giderleri 30 bin 822 TL, faiz kom. Kur farkı ve hav. Masr. Giderleri 327 TL, personel maaş ödemeleri 108 bin 225 TL, yurtiçi ulaşım konaklama giderleri 5 bin 323 TL, kamp giderleri 23 bin 600 TL, alt yapı giderleri 7 bin 461 TL, ödenen vergi giderleri 880 bin 834 TL, ödenen SSK giderleri 36 bin 314 TL, bonservis ve kulüp giderleri 399 bin TL, menajer ödemeleri 73 bin TL, futbolcu prim ödemeleri 602 bin 949 TL, teknik kadro ve hocalar maaş ödemeleri 67 bin TL, İstanbul yardım gece giderleri 66 bin 800 TL, çeşitli giderler ve gider fazlası 746 TL ve ödenen tazminat giderleri 15 bin TL olmak üzere toplam 6 milyon 894 bin TL.

Bu arada, Hanefi Selimoğlu Başkanlığı'ndaki yeni yönetim de görev dağılımı ise şöyle oluştu:

Başkan Hanefi Selimoğlu, Başkan Vekili Mehmet Aydın, Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Faysal Elkoca, Başkan Yardımcısı Fuat Öz, Başkan Yardımcısı Suat Gönüllüoğlu, Mali İşler Sorumlusu Muharrem İmik, Futbol Şube Sorumlusu Veysel Karaçay, Sosyal İşler Sorumlusu Şenol Yalvaç, Resmi Daireler Sorumlusu Abdullah Sürmeli, Sağlık İşleri Sorumlusu Özgür Aydın, Alt Yapı Sorumlusu Mehmet Temur, Stat Sorumlusu Koray Güler, Tesisler Sorumlusu Ahmet Türkoğlu, ARGE Sorumlusu Muhittin Ülkü, İdari İşler Sorumlusu Kazım Kılıç, Hukuk İşleri Sorumlusu Selami Yıldırım ve Şirketler Sorumlusu Metin Kaya.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız