SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Felaketin Fotoğrafı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kayısı üreticisi 17 Mart’ı 18 Mart’a bağlayan gecesi, büyük bir don felaketi yaşadı. Hava sıcaklığının aşırı düştüğü o gecenin fotoğrafı, Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu (Eğin) Köyü’ndeki bir bahçede çekildi. Bu arada, AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya’da hasar tespiti için 70 mühendis ve 21 ekibin köylerde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

FELAKETİN FOTOĞRAFLARI..
Yandaki fotoğraflar, Malatya’da kayısının yüzde 70 ila yüzde 90 arasında zarar görmesine neden olan gece Akçadağ Güzyurdu Köyü’nde Arif Ertaş’a ait kayısı bahçesinde çekildi.

Kayısı üreticisi olan Ertaş, 17’yi 18 Mart’a bağlayan gece don olacağı yolundaki haberler üzerine, bahçesinin sulamasını yaptığı fıskiyeleri, donun etkisini azaltmaya yönelik olarak açtı. Ancak, gece meydana gelen aşırı soğuk boru ve fıskiyelerin içerisindeki suyu akarken dondurdu. Donan yerlerde borular ve fıskiyeleri besleyen ince borular patlarken, buralardan dallara ve ağaçlara doğru fışkıran sular, fotoğraflardaki görüntülere yol açtı. Sabah bahçesine gelen Arif Ertaş’ın çektiği bu fotoğraflarda yeralan salkım saçak buzlar içindeki kayısı ağaçları, çiçekli dallar, felaketin görüntüleri oldu.

MİLLETVEKİLİNİN AÇIKLAMASI..
Öte yandan AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, çiçeklenme döneminde meydana gelen don hasarının Malatya ekonomisini önemli ölçüde sekteye uğratacağını ifade etti.

Ölmeztoprak,Malatya’nın en önemli gelir kaynağı olan kayısının çiçeklenme döneminde don hadisesi sonucu zarar görmesi nedeniyle zarar gören tüm çiftçilere öncelikle geçmiş olsun dileklerini belirttiğini ve il ve ilçeler bazında yetkilerden aldıkları ilk sonuçları Tarım Bakanlığı ve TARSİM’e ilettiklerini ve Malatya genelinde incelemelerin devam ettiğini ve Fırat Havzası içerisinde yer alan Malatya’nın ürünü olan kayısı üretiminin 17-21 Mart tarihlerinde sürekli sıfırın altında seyreden bir sıcaklıkla dondan zarar gördüğünü ve ürünlerin etkilenmesinin en büyük sebebinin uzmanların tespitlerine göre çiçeklerin 20-22 gün önce açması olduğunu ve Bakanlıktan gelen heyetin Malatya’da tespitlerde bulunmaya başladığını, 21 ekip ve 70 mühendisin köyleri gezdiğini kaydetti.

Ölmeztoprak, yapılan tespit çalışmalarının neticesinde çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi hususunda gerekli tedbirlerin alınacağını ve çiftçilerin mağduriyetinin en kısa zamanda giderileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLAR: Arif ERTAŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız