SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte FİYASKO'nun Fotoğrafı!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:16
İşte FİYASKO'nun Fotoğrafı!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, tüm eleştirilere ve tepkilere karşın, "özel" çabalarla ihale ettiği ve toplu taşımacılığa çözüm olarak sunduğu Trambüs Projesi, facianın eşiğinden dönülen son vukuatıyla skandala dönüştü. Pazar gecesi, sefer yapmakta olan bir trambüs İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde İlahiyat Fakültesi'nin önünde  yandı. Sürücü yangını farkedip, trambüste bulunan 20 yolcuyu tahliye edince, facianın eşiğinden dönülmüş oldu.

Edinilen bilgilere göre; olay saat 22.30 sıralarında oldu. İçerisinde 20'ye yakın yolcu bulunan 44 AG 020 plakalı trambüs, kampüs içerisinde seyir halindeyken, şoför aracın arka kısmından çıkan kıvılcımları ve sonra alevleri farketti. Aracı İlahiyat Fakültesi'nin önünde durdurarak, yolcuları tahliye etti ve böylece fecianın eşiğinden dönüldü. Daha sonra haber verilen İtfaiye ekipleri yangına müdahale ettiler, ancak her biri 1 milyon 250 bin Euro olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne fatura edilen trambüslerden biri, tamamen kullanılamaz hale geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'de daha önce hiç imal edilmemiş olmasına rağmen, tek taliplisi olan ihaleyle satın aldığı, imal edildikten sonra tüm testleri fabrikası yerine Malatya'ya getirildikten sonra yapılan, nasıl trafiğe kaydedildiği, nasıl teknik yeterlilik verildiği anlaşılamayan trambüsler, aylarca "çok işlek" olan trafikte yolcusuz olarak denendikten sonra, geçtiğimiz 10 Mart günü yapılan törenle, Üniversite- MAŞTİ arasında yolcu taşımaya başlamıştı. Trambüste ilk vukuat, 12 Mart günü Üniversite güzergahında yolcu dolu iken, elektrik kesintisi üzerine birkaç aracın yolda kalmasıyla meydana gelmişti.Trambüslerin, sefer esnasında kavşaklarda "kırmızı ışıkta durmayacağı", çünkü yapılan düzenlemeyle araç yaklaşırken ışığın yeşile döneceği de belirtilirken, bir başka trambüs 13 Mart günü Çevreyolu'nda bir otomobille çarpışmıştı. Kısa sürede meydana gelen iki olay tekrar dikkatleri bu araçların üzerine çekerken, Pazar akşamı "facianın eşiğinden dönülen" yangın meydana geldi.

MİLLETVEKİLİ ÖZ KARŞI ÇIKTI, DİNLETEMEDİ!..

malatyahaber.com'un, gündeme getirildiğinden itibaren, uzmanların olumsuz görüşleri nedeniyle eleştirel haberlerle kamuoyunu sürekli bilgilendirdiği Trambüs Projesi'ne, daha önce İETT Genel Müdür Yardımcılığı da yapan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ile birçok uzman da karşı çıkmış, bu konudaki eleştiri ve uyarıları kamuoyu önünde gündeme gelmiş, ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi "tehlikeli kumar" olarak da nitelendirilen bu projesinden vazgeçmemişti.

Yine Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde; Büyükşehir Belediye Başkan adayları CHP'li Hakan İnci, MHP'li Şinasi Kazancıoğlu ile Saadet Partili Ahmet Münir Erkal da, trambüs projesine karşı çıkmışlar, bu projeyi eleştirmişler, İnci ayrıca bu aracın seçilmesine ilişkin iddialarda bulunmuş, sorular yöneltmişti.

Ayrıca, Mart 2014 seçimleriyle Büyükşehir Belediyesi olunduktan sonra özellikle Kayseri kaynaklı olarak oluşturulan kadronun da bu projeyle bağlantılı olduğu iddiaları dile getirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız