SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte Gemiyi Kaçıran Terörist

A- A+ PAYLAŞ
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, içindeki yolcularla birlikte İzmit-Karamürsel seferini yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Kartepe” adlı deniz otobüsünü kaçıran teröristin kimliği ve sabaha karşı düzenlenen operasyonla ile ilgili açıklama yaptı.
 
Bakan Şahin şunları söyledi:
 
Terörist sahte kimlikle hareket ettiği tespit edildi. Gerçek adı Mensur Güzel. 1984 Diyarbakır'ın Kulp İlçesi doğumlu.
Terör örgütünün gençlik yapılanmasında Kocaeli gençlik sorumlusu olarak çalıştığı tespit edildi.
Askerlikten firar edip terör örgütü için çalıştığı belirlendi.
 
TERÖRİSTİN PSİKOLOJİSİNİ İYİ TAKİP ETTİK
Kaçırma olayının ardından deniz otobüsü İstanbul’un batısına yönlendirildi. Bu uzaklaştırma stratejisi işe yaradı.
Olay boyunca kurduğumuz irtibatla teröristin hali ve psikolojisini yakından takip ettik.
Gece Deniz Kuvvetleri Komutanımız ve Sayın Genelkurmay Başkanımızla görüşmelerimizi yapmak suretiyle operasyonun müşterek yapılması noktasında bir birlik sağlandı.
Olayın yönetimi doğal olarak İstanbul Valiliğimizin yönetiminde gerçekleşti.
Öngördüğümüz şekilde de olayın gelişmesini doğru bir şekilde yönlendirdik ve yönettik ve sabaha karşı operasyon gerçekleşti.
Teröristin psikolojisini çok iyi takip ettik. Psikolojik ve fiziksel yorgunluğu dikkate aldık ve sonuç itibarıyla İstanbul sabaha gün ağırırken nefes alarak rahatlık hissiyle girmeliydi. O nedenle saat doğru bir saatti.
 
KOMANDOLAR YOLCU KILIĞINDA BEKLEDİ
İkna yolu çok denendi ama maalesef terörist ikna olmamakta çok direndi. Komandolarımız yolcu görünümünde çoktan deniz otobüsünde yerlerini almışlardı. İknanın da netice vermediği anlaşılınca saat 05.45 itibarıyla operasyon gerçekleşti.
 
3 ADET PATLAYICI BULUNDU ÜZERİNDE
Terörist acaba bir bomba düzeneğiyle meşgul mu ediyordu, propaganda mı yapmak istiyordu şeklinde bir kanaat da belirmişti ama üzerinde yapılan arama neticesinde 3 adet 450 gram A4 patlayıcı olduğu belirlendi.
Çok ciddi bir eylemdi ama eylem çok teknik bir şekilde yürütüldü. İzmit’ten itibaren çok dikkatli bir şekilde takip edildi. Burada güvenlik kuvvetlerimizin ortak aklı , ortak tecrübesi ve ortak risk alma yönü kendisini gösterdi.
 
TERÖRİST EĞİTİMLİ BİRİYDİ
Keşke olmasaydı. Kandırılmış bir fakir bir halk çocuğu. Bir şekilde dağa çıkarılıp bu eylemi yapma teşebbüsünde bulunmaya zorlanmış.
Kendisiyle sürekli ikna amacıyla telefon teması halindeydik. Konuşması düzgündü yüksek eğitim aldığını tahmin ediyoruz.1 Ağustos'ta ev tutmuş. Bir de ev arkadaşı varmış.
Belli bir eğitimi almış ama inandırılmış kandırılmış. Kaybolan hayatlardan biri olarak kendi hayatını kaybetmek suretiyle bir operasyona konu oldu.
Bizi mutlu eden yolcu ve mürettebatın burnunun bile kanamadan kurtarılmış olması.
 
1 KASIM'DA VAN'DA OPERASYON OLDU
Kamuoyunun dikkatinden kaçan bir operasyonu 1 Kasım’da Van’da, o deprem telaşının içinde, yaşadık. 4 eli silahlı yönetici sıfatındaki teröristi sağ yakaladık.
Bu olay çatışmaya dönüşmediği için çoğu halkımızın dikkatinden kaçtı.
Terör elebaşılarının 4 tanesi ele geçti. Bu tür operasyonları güvenlik kuvvetlerimiz yapıyorlar yapmaya devam edecekler.
 
TERÖRİSTİN GÖRÜNTÜSÜ KAMERADA
 
Teröristin İzmit'teki evine yapılan baskında çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Teröristin görüntüleri güvenlik kamerasına da takıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız