SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş'te Hayat" Kitabı Yayınlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:24:10
A- A+ PAYLAŞ

İş dünyasının önemli isimlerinden oluşan Malatyalı İşadamlarının hayat hikayelerinin yer aldığı, Gazeteci Hasan Koç'un hazırladığı İŞ’TE HAYAT isimli kitabın birinci cildi yayınlandı. 

Birbirinden ilginç, her biri ders niteliğinde hikayelerle dolu olan kitapta yirmi işadamının yaşam öyküsü yer alıyor. Doğdukları günden, çocuklukları, öğrencilik yılları, çıraklık ve ustalık dönemleri ile nasıl iş dünyasının başarılı patronları olduklarının anlatıldığı kitapta, işadamlarının bilinmeyen, belki de çocuklarının dahi ilk defa öğrenecekleri birçok öykü yer alıyor. 

Gazeteci Hasan Koç tarafından hazırlanan ve kaleme alınan kitap beş cilt halinde yayınlanacak olup, birinci cildi Türkiye çapında bütün önemli kitapevlerinde yerini aldı. Koç, kitapla ilgili yaptığı açıklamada yaklaşık üç yıl süren bir çalışmayla hazırlanan “İŞ’TE HAYAT” adlı kitabın yayınlandığını belirtilerek, kitabı şöyle anlattı:

“Malatyalı işadamları sadece kendi memleketlerinde değil, yurt çapında, hatta dünyanın birçok ülkesinde ticaret yapmakta. Birçok işadamımız, ülkemize markalar kazandırmış kişiler. Marka şehir Malatya’nın marka insanları da diyebileceğimiz işadamlarımızın çoğu, daha çocukluk yıllarında müteşebbislik ruhuna sahip olmuş insanlar. Bu işadamlarımızdan kimi Malatya’da ticaret yapmış, kimi İstanbul’da kimi ise Türkiye’nin farklı şehirlerinde. Asla unutmadıkları bir şey varsa o da memleketleri. Memleket sevdaları hiç bitmeyen işadamlarımızın birçoğu Malatya’ya okul, hastane, sağlık ocağı, cami gibi eserler yaptırdı. Birçok işadamımızda yüksek öğrenim gören öğrencilerimize burs vermekte, fakir fukaraya gizlice yardım elini uzatmakta. 

Kitapta gerçek yaşam hikayelerinden örnekler verecek olursak,  okumak için karda kışta, yağmurda çamurda her gün üç kilometre yolu yürümek zorunda olan bir işadamımız bugün Doktor olmasının yanı sıra, belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptıktan sonra, iş hayatında da birçok sektörde başarı sağlamış, şu anda da 250 Milyon dolarlık yenilenebilir enerji üzerine projeyi hayata geçirmekte. Aynı işadamımız o her gün üç kilometre yürüdüğü memleketini unutmayıp, bugün kendi ilçesine üç arkadaşıyla birlikte Meslek Yüksek Okulu yaptırdı. Bir başka işadamımız ise; babasının yanında kerestecilik yaptığını, evlendiği güne kadar eşinin yüzünü görmediğini, babasından ayrıldıktan sonra İzmir Fuarı’na gidip bir kereste makinesi alarak iş dünyasında kendi başına yola koyulduğunu anlatıyor. O işadamımızın temelini attığı şirket ise bugün otomotiv, beton, akaryakıt, inşaat gibi birçok sektörde hizmet üreten bir Holding.

İŞ’TE HAYAT ’da, Malatyalıların gurur duyduğu, onlarla övündüğü bu başarılı işadamlarımızın gerçek yaşamları konu ediliyor ve ilk ağızdan bu öykülere yer veriliyor. 

Bu kitapta, Malatyalıların iş dünyasında başarıya giden yolu nasıl yakaladıkları, zorluk ve yokluklara rağmen hayatı nasıl ıskalamadıkları, sınıfının kırık camından dışarı bakarken “Bir gün ben de köyüme okul yaptıracağım” diyen o tertemiz çocuğun sözünü tutuşunun hikayesi anlatılıyor.”

Hasan Koç, Tekstil, Sağlık, Bilişim, Gıda, Turizm, Kimya, Otomotiv ve daha birçok alanda faaliyet gösteren işadamlarının hayatlarının yer aldığı kitabın yanı sıra, Sanat, Siyaset, Akademi, Bürokrasi gibi birçok alanda da adını tarihe yazdırmış olan Malatyalılar için de ayrı bir kitap hazırladıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız