SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte HSYK'nin Yenileri

A- A+ PAYLAŞ

11 binden fazla hakim ve savcının seçimi ile adli ve idari yargıdan Kurula 10 üye gelmişti. Daha sonra Danıştay ve Yargıtay kontenjanından kurul için 5 üye seçildi. Adalet Akademesi de yeni yapı için bir üyeyi kurula gönderdi. Son olarak gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seçeceği üyelerdeydi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın ile Maliye Bakanlığı’ndan Hazine Avukatı Rasim Aytin’i Kurul üyeliğine seçti.

Bundan sonraki sonraki süreçte kurul üyeleri Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alacak. Yepyeni bir yapıya kavuşan HSYK pazartesi günü yeni binasında ilk toplantısını yapacak.

İŞTE KURULUN YENİ ÜYELERİ:

* Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur (Asıl üye): 1966 doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yaptı. Geçen yıl Müsteşar Yardımcılığı'na getirildi.1966 tarihinde Karapınar’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya

ili Karapınar ilçesinde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 17 Haziran 1988 tarihinde mezun oldu. 04 Ekim 2004-18 Şubat 2005 tarihleri arasında Milli Güvenlik Akademisi 57. dönem öğrenimini başarı ile tamamlayıp Harp Akademileri Komutanlığından diploma aldı.

Evli ve 1 çocuk sahibi.

* Yargıtay Tetkik Hakimi Teoman Gökçe (Asıl üye): 1969’da Niksar’da doğdu. Niksar Lisesi’ni bitiren Gökçe, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. İstanbul hakim adayı olarak mesleğe başlayan Gökçe, sırasıyla Yalıhüyük ve Beşiri Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimliği görevini sürdürüyordu. Gökçe, evli ve 2 çocuk babası.

* Bakırköy Hakimi Nesibe Özer (Asıl üye): 1964'te doğdu. Ankara Hukuk mezunu.Engin Çeber’in Metris Cezaevi'nde ’’işkence ve kötü muamele’’ sonucu hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin davaya baktı. Yargılama sonucunda 1 Haziran 2010 tarihinde karara bağlanan davada, 60 sanıktan 21’i çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, diğerlerinin beraatına karar verildi.

* Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu (Asıl üye): 1964'te Trabzon'da doğdu. Ankara Hukuk mezunu.

* Adana Hakimi Hüseyin Serter (Asıl üye): 1964'te doğdu. Ankara Hukuk mezunu. Siirt ve Düzce'de görev yaptı.

* Adalet Akademisi Eğitim Müdürü Ahmet Kaya (Asıl üye): 1966'da Kadınhanı'nda doğdu. İstanbul Hukuk mezunu. Yargıtay'da çalıştı.1966 tarihinde Kadınhanı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi İzmir Vali Kazım Paşa İlkokulu, 27 Mayıs Ortaokulu ve İnönü Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılığı sınavını kazanarak staj dönemimi İzmir ve Ankara illerinde tamamladı.

İlk olarak, 8 Ekim 1993 tarihinde Bingöl Cumhuriyet Savcısı (1993-1997) olarak başladığı mesleki kariyerine, Bozova Cumhuriyet Savcısı (1997-1999) olarak devam etti . 22 Şubat 1999 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi tetkik hakimi olarak atandığım görevini 6 yılı aşkın süreyle yürüttü. 18 Mart 2005 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı olarak atandı. 18 Mart 2009 tarihinden itibaren ise Eğitim Merkezi Müdürü olarak görevimi sürdürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans programını tamamladı. 2006 yılında Berlin Humboldt Üniversitesi

Hukuk Fakültesi’nde ’Grundkenntisse im Deutschen Recht’ adlı 6 aylık sertifika programını iyi derece ile bitirdi. Çok iyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

* Edirne Hakimi İsmail Aydın (Asıl üye): 1966'da doğdu. Ankara Hukuk mezunu.

* Ankara Savcısı Harun Kodalak (Yedek üye): 12 Temmuz 1968’de Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamlayan Kodalak, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Kodalak, Adalet Bakanlığı’nın 1991 yılında düzenlediği yazılı ve sözlü sınavları geçerek 2 Ağustos 1991’de Samsun Adliyesi’nde hakim-savcı adayı olarak mesleğe ilk adımını attı. Kodalak, 1993 yılında, ilk görev yeri olan Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Cumhuriyet Savcılığına başladı. Harun Kodalak, daha sonra sırasıyla 1997-2001 yılları arasında Tokat’ın Pazar ilçesinde ve 2001-2003 yılları arasında Bingöl’ün Genç ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı, 2003-2005 yılları arasında da Çorum Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevine 2005 yılında atanan Kodalak, Ankara Adliyesi’nde Asliye Ceza Mahkemesi duruşma savcılığı ile Genel Hazırlık Bürosu ve İnfaz Bürosu Cumhuriyet Savcılığı görevlerini yaptı.

Halen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevine devam eden Kodalak, evli ve iki çocuk babası.

Kodalak, Almanya’daki Deniz Feneri e.V Soruşturmasını yürüten Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığı’nın, Türkiye’den adli yardımlaşma çerçevesindeki isteklerine ilişkin çalışmalarda yer almıştı.

Savcı Kodalak, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, kendisine ve derneğe ait telefonların ve bilgisayar yazışmalarının, dinlenip izlendiği iddiasıyla MİT, Emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlileri hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada verilen ’’takipsizlik’’ kararını kaldıran Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararının kanun yararına bozulması istemiyle Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. Harun Kodalak, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ü izleyerek, ’’Görevi kötüye kullandıkları’’ iddia edilen 1 Emniyet Amiri ve 2 polis memuruna dava açmıştı.

Kodalak, CHP’nin suç duyurusu üzerine yürüttüğü soruşturmada, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci ile kurumda memur olarak görev yapan Yusuf Turan Günaydın’ın, Çankaya Cumhuriyet Mahallesinde, TTK yayın satış bürosu için alınan dükkanla 486 bin TL kamu zararına sebep oldukları

iddiasıyla ’’görevi kötüye kullanmak’’ suçundan cezalandırılmaları istemiyle dava açmıştı.

* Üsküdar Savcısı Celal Avar (Yedek üye): 1966'da Diyarbakır'da doğdu. İstanbul Hukuk mezunu.Türkiye’de, çeşitli illerde düzenlenen ve ''Hortum'' adı verilen operasyon kapsamında, internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişilere ilişkin soruşturmayı yürüttü.

* İzmir Hakimi Ali Öztürk (Yedek üye): 1950'de doğdu. Muş, Pervari, Karaburun, Ceyhan hakimliği yaptı.

* Ankara Hakimi Hayrettin Türe (Yedek üye): 1959’da Kırşehir’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kırşehir’in Boztepe ilçesinde, liseyi ise Edirne Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1981’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Sırasıyla Kars Selim, Ardahan Göle, Hatay Altınözü ve Kahta Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1991’de Haymana Hakimliğine atandı. Daha sonra Milas Hakimliği görevinde bulunan Türe, 1998’de Ankara Hakimliğine getirildi.

2004’te Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcılığına seçilen Türe, 4 yıllık görev süresinin sonunda, Ankara Hakimliğine geri döndü. Türe, halen Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak görev yapıyor. Türe, evli ve 2 çocuk babası.

* Danıştay Tetkik Hakimi Ahmet Berberoğlu (Asıl üye): 1971'de doğdu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Danıştay'da görevli.

* Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem (Asıl üye): 1966'da Malatya'da doğdu. Ankara Hukuk mezunu.

* İstanbul İdare Mahkemesi Hakimi Resul Yıldırım (Asıl üye): 1969'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun. İstanbul 4. İdare Mahkemesi Hakimliği yaptı.

* Ankara Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Halil Koç (Yedek üye): 1966'da doğdu. İstanbul Siyasal Bilgiler mezunu. Danıştay'da görev yaptı.

* Danıştay Savcısı İbrahim Topuz (Yedek üye): 1963 doğumlu. Gazi Üniv. Maliye bölümü mezunu. Danıştay Tetkik Hakimliği yaptı.

YARGITAY KONTENJANINDAN SEÇİLEN ÜYELER:

* Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu (Asıl üye): 1953 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. Ankara Kurtuluş Lisesi’ni bitirdikten sonra 1976’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Hacımahmutoğlu, Hakkari, Mucur, Kırşehir, Muş, Merzifon, Edirne hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. 2004 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Hacımahmutoğlu, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi görevini sürdürüyordu.

* Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Ahmet Karayiğit (Asıl üye): 1952 tarihinde Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğdu. Osmaniye Lisesi’ni bitiren Karayiğit, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1977’de mezun oldu. İskenderun Hakim Adayı olarak göreve başladı. Pervari, Ardahan, Çamlıhemşin, Şebinkarahisar Cumhuriyet Savcılığı, Vezirköprü, Çanakkale, Gaziantep ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. 15 Nisan 2007’de Yargıtay üyeliğine seçilen Karayiğit, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyeliği görevini sürdürürken HSYK üyeliğine seçildi. Karayiğit, evli ve 2 çocuk babası.

* Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi Ulvi Yüksel (Asıl üye): 17 Mayıs 1959’da Samsun’un Terme ilçesinde doğdu. Karaman Lisesi’ni bitiren Yüksel, 1981’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mesleğe Ankara hakim adayı olarak başlayan Yüksel, Tarsus, Silopi ve Almus Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Tetkik Hakimliği ve Ankara Hakimliği görevlerinde bulundu. 25 Temmuz 2005’te Yargıtay üyeliğine seçilen Yüksel, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi üyeliğini sürdürürken HSYK üyeliğine seçildi. Yüksel, evli ve 2 çocuk babası.

Seçimde, 3. asıl üye olarak belirlenen Ulvi Yüksel, halen HSYK üyesi olan Ali Suat Ertosun'un seçildiği tarihten itibaren başlayan 4 yıllık görev süresi dolduktan sonra kalan HSYK üyeliği süresini tamamlayacak.

* Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk (Yedek üye)

* Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Hicri Tuna (Yedek üye)

* Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal (Yedek üye)

DANIŞTAY KONTENJANINDAN SEÇİLEN ÜYELER:

* Ziya Özcan (Asıl üye): 1961 tarihinde Of’ta doğdu. 1977 yılında Trabzon Lisesini bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1983 yılında başladığı idari yargı hakim adaylığından sonra Kayseri Vergi Mahkemesi, Samsun İdare Mahkemesi ve Ankara İdare

Mahkemesi Üyeliği görevlerinde bulundu, 1999 yılında Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı. 2009 yılında Danıştay Üyeliğine seçilen Özcan evli ve 2 çocuk babası.

* Zeynep Kavlak (Asıl üye): 1953’te Ankara’nın Keskin ilçesinde doğdu. Gülveren Lisesi’ni bitiren Kavlak 1976’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1979’da Danıştay Yardımcısı unvanıyla mesleğe başlayan Kavlak, 1981’de Danıştay Tetkik Hakimliğine getirildi. 1995’ten itibaren

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde görev yapan Kavlak, 1996’da Danıştay Savcılığına atandı. 2001’de Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirilen Kavlak, 2005’te Danıştay üyeliğine seçilmişti. Güzel sanatlara ilgisiyle bilinen Kavlak, Ankara’da bugüne kadar eserlerinden oluşan çeşitli resim ve heykel sergileri açtı.

* Gürsel Mekik (Yedek üye)

* Neşe Sarı (Yedek üye)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız