SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte İstanbul'da Bir Malatyalı Organizasyonu

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki Pütürge ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin, 4'üncüsünü bu yıl düzenlediği Futbol Turnuvası'nın finalinde, Bölünmez Köyü takımı, Uzuntaş Köyü takımını1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

2 ay önce 20 takımın katılımıyla başlayan Geleneksel Pütürge Köyleri Futbol Turnuvası'nda son maçlar İstanbul Bahçelievler'deki Yenibosna Stadı'nda oynandı.

İlk maç; Sağkuşak ile Taşmış 1 takımları arasındaki, üçüncülük dördüncülük karşılaşmasıydı. Karşılaşmayı kazanan Sağkuşak, üçüncü olurken, Taşmış 1 turnuvanın dördüncülüğünü elde etti.

Bölünmez ve Uzuntaş takımları arasındaki final maçından önce Şöhretler Karması ile Pütürge Karması karşı karşıya geldi. Şöhretler karmasında; Galatasaray eski kaptanı Pütürgeli hemşehrimiz Bülent Korkmaz, eski milli futbolculardan Uğur Tütüneker, Galatasaray ve eski Malatyasporlu B.Savaş, BJK'li Recep, Samsunspor'lu Yasin, Fenerbahçeli kaleci Nurettin, sanatçı Yıldo ve Çılgın Sedat gibi isimler yeraldı. Bu karşılaşmayı, Şöhretler 3-2 kazandılar.

Turnuvanın final maçında ise Bölünmez Köyü, Uzuntaş Köyü'nü 1-0 mağlup etti. Karşılaşmada, Uzuntaş Köyü bir de penaltı atışından yararlanamadı ve Bölünmez kalecisi bu atışı kurtararak, takımının şampiyonluğuna katkı sağladı.

Turnuvanın şampiyonu Bölünmez takımına kupasını Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile ANAP İstanbul İl Başkanı hemşehrimiz Ümit Özerol birlikte verdiler. İkinciliği elde eden Uzuntaş takımı, kupasını Pütürge Belediye Başkanı Dr. Necdet Ayaydın'ın elinden aldı.

Turnuva boyunca hiç kart görmeyen Büyüköz takımına Centilmenlik kupasını eski bakan ve milletvekillerinden hemşehrimiz Ahmet Karaaslan verdi.

Pütürge ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Nazmi Tuncer, yaptığı konuşmada, "Amacımız İstanbul gibi bir metropolde yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirmek, tanıştırmak, kaynaştırmak, gençlerimizi kahve köşelerinden uzaklaştırıp sporla buluşturmak. Etkinliklerimiz devam edecek. Bu organizasyonlarda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz."dedi.

Maçlar öncesinde ve devre aralarında sanatçılar; Mehmet Öndül, Tezcan Tezgül, Abdullah Kalkan, Haydar Ulaş, Harman Folklor Ekibi'nin de eşlik ettiği konserleriyle, tribünlere keyifli anlar yaşattılar.

HABER-FOTO: Haydar ALÇIK (İstanbul)

FOTOĞRAFLAR: (Üstten itibaren) 1-Şöhretler ve Pütürge Karmaları, 2-Galatasaray Kaptanı Bülent Korkmaz, 3-Karşılaşmayı tribünden izleyenler, 4- Turnuvanın şampiyonu Bölünmez'in şampiyonluk sevinci, 5- Turnuvanın ikincisi Uzuntaş takımı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız